alfredoo Creative Commons License 2006.05.23 0 0 11593

pd

szerintem sem lehet az asszimilaciot tevekenysegnek felfogni. inkabb allapotnak.

nem is tudom hogy a nem asszimilalodott, az asszimilaciot tavolrol szemlelo es meelyen elitelo emberek hogyan nyilatkozhatnak meg az asszimilaciorol?

mint a katolikus pap a gyereknevelesrol. talan tapasztalat kellene a fagylaltkesziteshez es nem csak kritizalni ha rossz a fagylalt.

a nem asszimilalt/asszimilans azt ALLAPITJA meg hogy az asszimilacio rossz. pedig goze nincs arrol hogy jo vagy nem jo. hiszen soha nem asszimilalt es gyuloli, megveti az asszimilanst.

az asszimilans meg magasrol leszarja a nem asszimilanst mert vegul is semmi koze hozza. nem veti meg, nem gyuloli, hanem teljesen mas eletpalyat kivan befutni.

megjegyzem hogy asszimilacio elleneseink asszimilanskent is valoszinuleg ugyanilyen forrofejuek lennenek es a teljes es meeg teljesebb asszimilacio mellett lepnenek fel, cikkeket irnanak, gyuleseket szerveznenek, kialakitanak az asszimilans zsidok magyarorszagi nagytanacsat, ahol vezeto szerepet vallalnanank a nep hangsulyozott keresere. persze a nepnek terdre kellene borulni hogy milyen nagy asszimilansok azok akik most nem asszimilansok.

neked a szemedre vetnek hogy MEEG MINDIG nem eszed egyutt a halat es a hust tehat nem vagy oszinte asszimilans, csak tetteted ezt a nagy asszimilaciot..

szerintem azon kivul hogy 'csak' mas valasz nem jott arra hogy mashol miert is nem alapitanak a zsidok nemzetiseget? peldaul romaniaban nincsenek zsidok? mert ott is mukodnek nemzetisegek es nemzetisegi partok. del amerikaban hany zsido nemzetiseget ismerunk? pedig ugy tudom hogy egy csomo kettos allampolgar sertepertel szerte delamerikaban mert pont ezzel erveltek a kap nepszavazasnal. hogy milyen nagyszeru a portugal es a spanyol kap politika. ott van zsido nemzetiseg? fel lett teeve a kerdes, adekvat valasz nem jott.

Előzmény: pikdáma (11590)