_Adri_ Creative Commons License 2006.05.23 0 0 2465
Kestutis Marciulionis novemberben csatlakozott a Kaposvári Kosárlabda Klub keretéhez, és a kezdeti hónapok után a csapat legeredményesebb és a szurkolók által legkedveltebb játékosa lett. Névjegyét először igazán a Debrecenben dobott 38 ponttal tette le, és a végén nagy szerepe volt abban, hogy a somogyi gárda a felsőházi rájátszásba jutott.

Marciulionis értékelés

Gyarmati-Szalai-Tanács

megsz.: Kestutis Marciulionis Kaposvári KK

Amikor Kestutis Marciulionis Kaposvárra igazolt, annyit tudtunk róla biztosan, hogy tagja volt az olimpiai bronzérmes litván válogatottnak. A csapathoz szokás ideje alatt kevesebbet játszott, de a képeinken az a mérkőzés látható, mikor Kestutis megmutatta, mit is tud valójában. A Debrecenben szerzett 38 pont után is húzóembere volt a somogyi csapatnak, még akkor is, ha időnként kevésbé jött ki neki a lépés. A negyeddöntő elvesztése után sírva fakadt a pályán, aztán kis idő elteltével értékelte a Kaposváron eltöltött időt a KaposSportnak.

"Örülök, hogy Magyarországra és Kaposvárra jöttem játszani, egy valóban jó évem volt. Nem ott végeztünk, ahol szerettem volna, ha végzünk, de a kosárlabda ilyen játék. Ma nem használtuk ki a helyzeteinket, az Albacom, pedig nagyon jól játszott. De örülök, hogy itt lehettem, nekem minden nagyon tetszett."

Az irányító a jövőjéről konkrétumot még nem tud.

"Először is hazamegyek, hogy a családommal lehessek végre, de van egy ügynököm, ő közben tárgyal a csapatokkal. Örülnék neki, ha visszatérhetnék Magyarországra, hiszen már ismerem az országot, ismerem a ligát, és szerettem itt lenni. Jó évem volt és szeretném így is folytatni."

A litván kosaras a városról is pozitív élményeket szerzett.

"Kaposvár nem túl nagy város. Mondjuk úgy: kicsi, de szép város, kedves emberekkel és nagyszerű szurkolókkal. Szeretik itt a kosárlabdát, szeretnek szurkolni nekünk, még olyankor is éreztük ezt, amikor nem ment túl jól. Nekem tetszik Kaposvár."

Kestutis a városról is szép emlékeket őriz tehát, de nem tudni még, hol folytatja a pályafutását. A somogyi klubtól kapott ajánlat mellett másik magyar egyesület is megkereste már. Döntés június környékén várható, a litván kosaras addig pedig élvezheti a családi élet örömeit felesége és gyermeke mellett.

KaposSport: 2006.05.21.