Ha szabad kérdeznem,a reikivel kapcsolatban mert mostanában ez is nagyon érdekel,hogy milyen volt a tanfolyam?
Sok mindentől függ...
Ha keresztény hívő vagy, akkor eretnek és okkult. Ha ezoterikus hívő vagy, akkor csodálatos beavatás. Ha szkeptikus vagy, akkor elgondolkodtató, de alapvetően vallási dogmákkal és áltudományos, ezo-para maszlaggal teli...
A magam részéről nem tudom. Akár igaz is lehet mindaz amit tanít. Élményként számomra nagyon pozitív volt. Más kérdés, hogy nem gyakorlom és nem igazán hiszek ezekeben a "misztériumokban"...
Mert én most olvasok erről a gyógyítási módról és még nem tudok róla sok mindent...
Itt az indexen is sok topikot és a neten is sok mindent találsz ezekről. Keress rá kulcsszavakra a keresőkben!
Szerintem egyébként a Reikihez hasonló kézrátételes, energiaadós gyógyítási rendszer, a Prana Nadi izgalmasabb, ugyanis az ősi tibeti, tehát több ezer éves, míg a Reiki a XIX században alakult egy japán ember "kapta" az égiektől...
Ezzel együtt még miattam lehet igaz és állítólag sokan gyógyulnak meg vele, de szerintem inkább a hitük (placebo hatás) miatt...
Bár nem bánnám ha tudatosba is előfordulna,de akkor ha tudatos akkor un. hatalmam van és nem kell félnem bárkitől,ugye? vagy ez nem minden esetben igaz?:)
ISmétlem nem vagyok szakértő. Nem tudom. Félni lehet bármitől bárkitől, az egy ösztönös reakció. Az, hogy "kell"-e félni, pedig szubjektív, szerintem a világon semmitől sem kell félni... Nem gondolom, hogy sima álomban nagyobb veszélyben lennél esetleges "behatolóktól", mint tudatosban. Viszont ahogy korábban írtam, ha nincs teljhatalmad a t.á.-ban, akkor éppen egy ilyen rémes szreplő is lehet önálló, sőt nyilván az, hiszen nem valószínű, hogy te teremtetted szándékosan...
Szóval hatalmad fölötte talán van talán nincs, esete válogatja. Nekem volt olyan álmom, hogy nagyon sokan üldöztek és meg akartak ölni és menekülés közben "kapcsolt" át tudatosba, közöltem velük, hogy tudom, hogy álmodom és mostantól legyőzhetetlen vagyok és erre visszavonult minden támadó...
Egyébként az is igaz amit utólag említettél;)Már mondták nekem hogy akik tudnak így álmodni velük is előfordult...elég fura de ez az "álom":)
Egyesek szerint a csakratevékenységgel függ össze, valahogy akkor ott alul nyilnak meg dolgok és áramlanak energiák vagy mit tudomén... De sajnos pasiknál ez elég kellemetlen, mert azonnal el is vonja a figyelmet, mert az álomban is az ösztönök akarnak irányítani, amiken nehéz felülkerekedni és veszélyeztetik az álombeli tudatosságot... Nekem emiatt rengeteg t.á.-m ment tönkre... :(