Kedves Állományjavító!
Talán tapasztaltad, hogy - bár azt hiszem tőled kicsit eltérő "indítékokból", de - veled értek egyet, és a mai magyarországi realitásokkal számolva fontosnak tartom a nemzetiséggé válás megvitatását, és ha összejön, akkor jogi deklarációját. Azt is tudod, hogy a sikerben nem bízom igazán (nem akarom megismételni az okokat), pedig akarom a sikert (a két dolog nem zárja ki egymást).
Nem akarlak lebeszélni H.T., P.D. de még Frédikénk meggyőzéséről sem, végül is a te dolgod, de tökéletesen reménytelennek tartom. Egy másik média fórumán odáig jutottunk hasonló vitastílusú partenereimmel, hogy követelték, bizonyítsam be, hogy a holocaust megtörtént. Amikor szüleim közvetlen tapasztalatára hivatkoztam, közölték, hogy hazudok (pontosabban a szüleim hazudtak), meg hogy személyesen megszámolták-e a halottak számát. Azt gondolom, hogy egyedül a matematikai igazságok bizonyíthatók egzakt módon, minden más témában minden érvvel szemben olyan ellenérveket lehet szembeszegezni, amelyek megcáfolása gyakorlatilag lehetetelen vagy a belefektetendő munka mennyisége miatt, vagy objektív okokból. Az örökmozgó elvi lehetetlensége ellen még mindig sokan berzenkednek hasonló attitűdök alapján. Naponta jelennek meg Einstein realtivitáselméletét megcáfoló cikkek, sőt könyvek (hiábavalóságuk nem Einstein elvi megcáfolhatatlanságát, hanem a cáfolta-kísérletek gyakorlati dilettantizmusát tükrözi). Valóban, kételkedni lehet, sőt, azt hiszem kell is. Az a konok, kételkedést nem tűrő, nem elviselő magatartás, amelynek legfőbb mintája maga H.T., ostoba és korlátolt. Magyarázhatsz te ítéletnapig, mivel az ő prekoncepciója egzakt módon cáfolhatatlan, a miénk bizonyítása pedig lehetetlen. Megértésre, empátiára ne számíts. Mondhatod te a dohányosnak, hogy a kórházakban fekvő tüdőrákosok közül a dohányosok aránya meghatározó (90% felett van), visszakapod, hogy Churchil is dohányzott, és nem minden tüdőrákos dohányos, és nem minden dohányos tüdőrákos... És különben is a statisztika módszerei... Aki ezért vagy azért nem akarja (nem tudja) abbahagyni a dohányzást, azt győzködheted...
H.T. és követői soha nem bizonyítanak, csak kötözködnek és kételkednek. Ha ők összeszednék valahány pontban, tömören, lényegretörően az érveiket, azok gyengesége összeszedett módon válna nyilvánvalóvá, ezért ezt ők gondosan kerülik. Mert az korrekt eljárás volna, és az nem fér bele... Megpróbáltam, összeszedtem olyan kérdéseket, amelyek logikai értelembe egzakt irányba terelhették volna a parttalan kételkedést. Gondosan figyelmen kívül hagyták (11062 hozzászólás), egyedül Frédi próbált reagálni rá, persze rögvest az elején félreértette (nem feltételezem, hogy tudatosan)...
Próbáltam más módszereket "bevetni" (H.T. sznobsága kedvéért még belecsempésztem egy kis kvantummechanikai hasonlatot is), természetesen hiába.
Kár az energiáért...