"Pontosan mi is a probléma MB (?) politikájában ?"
Nem tudom mi lehet a fő probléma, de nekem az MB-közeli (egyesek szerint korrupciógyanús) beruházásokkal van egy kis problémám. A Nemzeti Színház felturbózott költségvetését nem fogadta el Horn Gyula '98-ban a választások előtt (túlságosan elterjedt, hogy meghaladja az egy milliárdot a vállalkozók zsebbevaló extraköltsége), s lett helyette egy több mint dupla költségü abnormális Giga-Gagyi a Duna-parton.
Itt Szolnokon pedig (2004.): Magyar Bálint oktatási miniszter és dr. Törzsök Éva, a Szolnoki Főiskola főigazgatója szeptember 9-én, a budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitó ünnepsége után látta el kézjegyével az intézmény leendő kampuszának beruházási szerződését. Az aláíráson Botka Lajosné, Szolnok polgármestere is részt vett...
Az engedélyes terv elkészítésére közbeszerzési pályázatot írnak ki, amelynek határideje várhatóan 2005. október 31-e lesz, tudtuk meg Fajcsák Károly gazdasági igazgatótól. A kivitelezésre már az Európai Uniós közbeszerzési szabályok szerint kell kiírni a pályázatot, így a nyertes az Unió bármely országából kikerülhet majd. Az építkezés előre láthatóan legkésőbb 2007. december 31-ig befejeződik... (Aláírták a szerződést, kezdődhet a campus tervezése...)
A tervpályázat helyett lett egy egyszerű eljárás ajánlattételi felhívás (PPP-re). S tervpályázat helyett csak most, néhány hete kapott több építész egy féloldalas műszaki ismertetetést tartalmazó felkérést egy olyan cégtől, akit megbíztek az engedélyezési terv elkészítésével vagy elkészíttetésével tervezési díj ajánlattételére (árverseny mindenfajta szellemi tartalom nélkül - esetleg már megvan a tervező és csak fazont kell adni a levajazott dolognak).
Szóval nekem egy kicsit büdös ez a dolog is... A PPP-t előszeretettel alkalmazzák a valójában közpénzből megvalósuló beruházásoknál a közbeszerzés megkerülésére.