Dió - DMC Creative Commons License 2006.05.20 0 0 2963

Én egyelőre nem vagyok témaflotta-tag,de mivel nekem is lacsim van, emiatt elmondom röviden a véleményem.

Febr.27-én vettem át 11 km-el 1.6 Elite SW-t, most járok 5600 Km-nél.

Fogyasztás:

A legelső alkalomtól mérve 8 liter, majd folyamatosan csökkenve átlag 7,4 liter fogyasztást  jónak találtam, mivel sok városi vánszorgással és vegyes, sokszor vánszorgó külvárosi, illetve Bp. környéki aglomerációban közlekedtem, néha-néha vidéki körúton kicsit megtaposva és jól meghúzatva a motort (ez mondjuk 5-6000 rpm és 170-180-at jelent).

összeségében a fogyasztás szerintem jó,bár 0,5-1 literrel ehetne kevesebbet is!:))

Motorteljesítmény:

Egy AT-n kívül fullos (csere előtt már 13 éves) 2.0-es Mondeom volt előtte (ugyanazzal a vezetési stílussal 8,2-9,5 literes fogyasztással, télen 9-10),ami papíron 136LE/175Nm/3800rpm és vagy 150 kilóval nehezebb volt, amihez képest a Lacsinak papíron írt 109LE/150Nm/3600rpm motorral elég jó arányban kellene állnia.

A gyakorlat viszont azt mutatta nekem, hogy a Lacsi motor nagyon jól pörög,sokkal csendesebb bármely fordulaton,mint az 1-es Mondeo, csak "nem megy", azaz ha nem húzatom,akkor 3600 alatt semmit, azaz szinte s e m m i t  s e m  csinál és itt csak legfeljebb az I. sebesség fokozat a kivétel! Ez a motor elég nyomaték szegény (de csak a 2.0-ás mondeohoz képest), illetve az a bizonyos 150 Nm nyomaték csak elég csúcsos görbével áll helyet, egyszóval csak viszonylag kis fordulat tartományban húz, utána csak cammog, tehát nem igazán mondhatnám nyomatékosnak a motort.

(egy példa: megyek 80-al 5.-ben,majd nyomok egy padlót, 15 másodprec múlva a mondeo 160-nál van és még csak húz egyenletesen, egészen 210-ig, ugyanez a Lacsival 160-ig a triplája, utána meg egy kisebb örökkévalóság)

De egyébként nagyon szeretem,mert nagy, nagyon komfortos, jó a futómúje és csak megszokás kérdése a motor "teljesítménye",mindenesetre mostanában nem "erősködöm"!:))) 

Előzmény: R*R (2958)