Jó kérdés.
Meglehet.
Tudtommal, az álmot, nagy valószínűséggel a tudatalatti (ami szerintem nem csak vagy nem elsősroban a fantáziánkkal operál) generálja kvázi szimulálja az agyunkban a tudatunknak. Hogy a tudatalatti "fantáziája" hiszen itt elsősorban, gondolom az a döntő, összefügg-e az éber tudat, az egó fantáziájával, nem tudom.
Valamennyi összefüggés valószínű, de én azt sem tartom kizártnak, hogy a tudatalatti ill. énünknek a része, amely az álmokat "gyártja" nekünk, mindenkiben egyforma, ugyanolyan lehetőségekel (ha tetszik fantáziával) bír, mint ahogy tudtommal, a szervezetünk működtetéséhez szükséges tudatalatti funkciók ellátásában sem megfigyelhető határozottan megkülönböztethető tehetség.
A nappali benyomások, tapasztalatok, érzékelés, látás, hallás stb. minden egészséges emberben hasonló bejövő élmények (ezek belső és külső feldolgozása, a reakciók persze már nagyon eltérőek); elsősorban ezekből az agyban tárolt, emlékképekből építkezik az álom szerintem. A fantázia (márha áthat az álmokra) talán komplikálhatja ezt valamennyire, de szerintem még ha így is van, nagy jelentősége nincs, főleg a tudatos álomodás szemszögéből.
De ha nagyon érdekel, javaslom hogy nálam hozzáértőbbet kérdezz, hiszen csak laikus műkedvelő vagyok, semmi több...