Narbondel Creative Commons License 2006.05.20 0 0 1133

Az egész hisztéria a motorosok és a motorozás körül azért van mert valami új, valami szokatlan valami ismeretlen dologgal áll szemben az istenadta nép amit letagadhatatlaunl csodál és irigyel. Azért mert férfias, szabadságérzéssel telt és nem utolsó sorban rohadt sokba kerül. Volt már ebben az országban fejlett motoroskultúra, sőt csak az volt. Az 50-es 60-as években nagyon kevés autó volt, mindenki motorozott, óriási dolog volt egy Pannónia de végül az egész idillt lesöpörték az autók mert mindenki négy kereket akart. Érthető, mert időjárásfüggetlenül csomagokkal, sokadmagával akart haladni. Végül mára az autó egyfajta alapkellékké vált, mindenki elér egyedfejlődésének abba a szakaszába hogykell egy kocsi. A rendszrerváltozás óta egyre többen egyre többet engedhetnek meg maguknak (persze még többen még kevesebbet) a technika pedig fejlődik, elkerülhetetlen volt hogy nálunk is újra szárba szökkenjen a motoros őrület és itt vissza is kanyarodhatnék gondolatmenetem kezdetéhez.

De addigis:

Szeretném ha Az Este készítői a hiteles újságírás alaplveit szemelőtt tartva még mielőtt motorosellens propagandát terjesztve felhúznák a kedves nézők amúgy is terhelt agyát előrukkolnának egy anyaggal hogy hány autósnak nincs jogosítványa, mennyiért lehet autójogsit venni a 'feketepiacon', hány négykerekű van olyan műszaki állapotban hogy ön- és közveszélyes de pár rugóért már lehet rá intézni műszakit, zöldkártyát. Hányan haltak meg autóbalesetben idén, hány autós közlekedési baleset, törés-zúzás történt az idén forintosított kárértékben emberi sérülésben és akkor ezeket a számokat arányaiban viszonyítsuk hogy az autósok hány százaléka tehetségtelen törvényszegő autótörő gyalogos és kétkerekűgázoló, károkozó környezetszennyező a motorosokhoz képest. Szerintem sokszorosa lenne az arányszám az autósok dicstelen javára.

Lehet hogy ezt a hozzászólást az autós kontra motoros topikba kellett volna írnom de most itt jött elő a téma azonkívül már majdnem BMW motoros vagyok én is. Azaz lennék tegnap óta ha némi adminisztrációs hiba miatt nem csúszott volna az átadás jövő keddre nade akkor végre teljesül az álmom!