Szervusz!
Igen, én is gondoltam arra, hogy másik szolgáltatóhoz is a próba kedvéért bejelentkezem.
>>>>
Illetve: mást, akinek Megafonbanműködik a rebdszere (szerinte) meg kellene hívatni az említett (honi) körzetekből (ha lehet).
<<<<
Nem igazán értem... körzetekBŐL?...írod, nálam ezek kimenőirányok voltak, amint az itt a fórumon is többször elhangzott, a 21-es behívóirány még nem is él (a Megafonnál)
A Codec-et nem tudom G723-ra állítani, mert az nem választható; G711 (2 alprotokoll), G726, G729 van ebben a sorrendben beállítva...azután úgyis megegyeznek, melyiket használják.
A listám nem ellentmondásos, gondolom az ausztriai hívásokra gondolsz.
Egyszerűen arról van szó, hogy van olyan bécsi vezetékes szám, amelyikre működött, és olyan is kettő amelyekre nem.
A hívott osztrák mobil szám is volt hogy ment, volt hogy nem.
>>>
Nem lenne érdemesebb egy kiválazstott (jónak ígérkező) irányban többször próbálkozni? És HA ott 80% feletti a siekresség tartósan, akkor átmenni a rossznak ígérkezőkre, de azon a körzeten belül mást (is) hívni ?!
<<<<
Előrebocsátom, hogy csak mintegy 20 hívással próbálkoztam idáig.
22-es körzetben az eddigi 2 szám mindig ment.
76-os körzetben 2 szám eddig sosem
Persze tesztelgetni lehet, de lassan telefonbetyárnak fognak tartani a rokonok is.
Én sem igazán gondolom, hogy nálam lehet a hiba.
De ha már foglalkoztál a problémámmal, akkor feltennék még egy kérdést Neked. Remélem profilodba vág.
A panaszaimra a Megafonos technikus kolléga azt válaszolta, hogy ő akkor tudná a rendszerük logjaiban az általam
féloldalasnak tapasztalt hívásokat ellenőrizni és a hiba - esetlegesen nekik felróható - okát kutatni, ha router nélkül (NAT nélkül) menne ki a telefonkészülékem az internetre.
Én megírtam neki, hogy ez első közelítésben sajnos nem megy, mert a routerem jelentkezik be a PPPoE-re.
Közvetlenül nem tudom a C450IP-t a netre kötni (_később_ lesz olyan firmware update-je a Siemens honlap szerint, amely után a PPPoE bejelentkezést is konfigurálni lehet a készüléken).
Később, egy hete kérdeztem tőle e-mailben, hogy ha egy switch-et (kölcsön) vennék, és betenném a router WAN portja elé, akkor vajon a telefont is a switch-re kötve az élne-e a router által egyébként felépített PPPoE kapcsolaton?
Erre máig nem válaszolt. Ezt kérdezem Tőled is.
Volt egy másik tesztkonfiguráció javaslatom, ami nyilván összehozható, de hogy nekik a trace-hez segít-e úgy, mint a
direkt készülék internetrekötés, azt nem tudom.
Ez pedig az alábbi:
Router nélkül kapja a PC az internetet, a Windowsban konfigurálom a PPPoE bejelentkezést. Beszerzek még egy hálókártyát, megosztom az internetet és a második kártyára dugom a telefont. Jól gondolom, hogy így sincs NAT, vagy a Windows a megosztott internet-kezeléssel tulajdonképpen mégis NAT funkciót is ellát?
Mindkét esetben nekem kellene némi pénzt belefektetni - nyilván egy mezei hálókártya jóval olcsóbb, mint egy mezei switch - hogy vélhetően a szolgáltatónál lévő hiba lenyomozásához segítsek??! Lassan a nyúl viszi a puskát. Végül is
működő szolgáltatást reklámoznak és adnak el (fizetek érte).
Üdvözlettel
Kuksaab