terla Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4439

Nem bírom ki, bele kell szólnom. MB-ot és általában a doktriner liberális oktatáspolitikát e fórumom és a törzsfórumon is néhányszor bíráltam.

Ezekért: Diákjogok abszurd eltúlzása, pedagógusok kezéből szinte minden eszköz kivétele. Erőltetett roma integráció, erőltetett fogyatékos integráció a normál osztályokba, eredmény , hogy lassul az előrehaladás, megoldhatatlan fegyelmezési problémák lépnek fel. Teljes tankönyvszabadság, ami az olvasni tudást az alsó tagozat végére sem biztosítja nagy százalékban. Buktatási tilalom az alsó tagozatban, ami tolja felfelé az alkalmatlanokat, nehezíti a normálisok előhaladását, termeli a túlkorosakat. Az osztályozás erőltett helyettesítése a szöveges értékeléssel, ami kontrázza a teljesítményelvet és a mérhetőséget. Utóbbiak pedig az iskolából kilépve ott várják a fiatalt az Életben.

A szakképzés lerohadása (ez folyamatos mindegyik kormány alatt,) A  Kimagasló Szürkeállomány Pártja kormányon és ellenzékben egyaránt hallgatott és nem lépett ez ügyben. Ötlete sem volt.

Kisiskolák helyzete iráni teljes érzéktelenség. De bezzeg Waldorf és Gordon módszerek , gazdag szülők  nevelhetetlen  gyermekei elitiskoláinak lelkes támogatása. Iskolai drogozás és cigaretta/ivászat tűrése.

A felsőoktatás piacosításának doktriner siettetése. Hol vannak az igért ppp diákotthonok?

És itt a legújabb őrület: az utólagos képzési hozzájárulás tervezete, amit a Rádióból hallottam reggel.

A többit nagyjából elmondták az előttem szólók. Egy csomó dolgot még kihagytam, jusson másnak is.