Icamama Creative Commons License 2006.05.17 0 0 28

Szia Peti!

Ez az egész tortúra, amiről a topic szól, nem olyan egyszerű, mint amilyennek így utólag látszik. A dolog ugyanis nem úgy kezdődik, hogy végignézed az internetes fórumokat, hogy mi a teendőd, ha kapsz egy meg nem rendelt csomagot egy cégtől. Ilyenkor ugyanis (gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki így tesz) az ember felhívja a céget, vagy ír nekik, mint ahogy én is tettem, hogy kérem szépen, én ezt nem rendltem meg. És ebből rögtön tudják, hogy a csomagot megkaptam, és máris elkezdhetnek bombázni, hogy fizessem ki.

Egyébként miután elég nagy cirkuszt csináltam (svájci kamara, FVF, rendőrség, svájci helyi újság), úgy tűnik, lemondtak arról, hogy tőlem pénzt kapnak, mert már 2 hónapja (jaj, el ne kiabáljam!) nem küldtek újabb levelet.

Amúgy meg egyéni beállítottság kérdése, hogy kit mennyire zavarnak az ilyen jogtalan felszólítások, behajtó céggel való fenyegetések, a levelekben egyre növekvő összegek, stb. Nagyon sok embert tudnak ezzel rábírni a fizetésre, mert az emberek többsége jóhiszemű, félénk, nincs semmi jogi ismerete vagy érzéke, vagy nem néz utána hogy hol kaphat segítséget. Inkább nagy mérgesen kifizeti a csekket, és akkor a cég máris jól járt.

Nyugaton egyébként a Provea és Miriale nevek mellett Tono néven is fut ez a fehérnemű-üzlet. És ahogy a külföldi fórumokat nézegettem, ott sem bölcsebbek az emberek, ott is sokakat bepaliznak. Emlékszem egy esetre, amikor egy német férfitől (aki egyszer megrendelt egy zoknit, tehát ilymódon megvolt a címe) női fehérneműk árát akarták behajtani, közben meg az ürge már 6 éve halott volt. Az özvegye - aki amúgy a 70-es éveit tapossa - fordult valamelyik újsághoz, és akkor lett belőle egy botrány. De mint látjuk, ezek a botrányok egyáltalán nem zavarják a svájci céget. Na bumm, mi van akkor, ha a Fókuszban van egy ilyen riport, vagy az osztrák rádió foglalkozik velük, vagy egy német újság. Nem is látják sokan, aztán meg elfelejtődik, és kezdődhet újra a nagy business.

Egyébként van egy prospektusom, mert különböző újságokban most is terjesztik. Ha megírod a címedet, elküldöm postán. ( ilonaboros@hotmail.com címre írhatsz)

Előzmény: Dave Slim (20)