upi2000 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 766

Nem egy példa van az ószövetségben, akik igazaknak számítottak az Úr szemében, Séth, Énokh, Ábrahám, József, Sámuel, Dávid

A felsoroltak bűnlistáján ilyen apróságok szerepelnek, mint házasságtörés, hazugság, gyilkosság. És mégis igaznak lettek minősítve, miért? Ha a törvény egy pontjában vétkesnek találtatunk, jogos az elmeszelés...

Jak 2,11  1Jn 3,4

1Jn 3,4

Dánielt kihagytad: Dn 6,5

Akkor mondák azok a férfiak: Nem találunk ebben a Dánielben semmi okot, hacsak nem találhatunk ellene valamit az ő Istenének törvényében!

hiszen nem a fizikai képtelenségük miatt nem cselekszik az ember a törvény szerint, hanem mert képes lenne, de nem teszi.

A fizikai képtelenség a törvény betartására még a BTK számára is felmentő körülmény, hát még az Isten előtt.

Nem vagyok abban biztos, hogy Isten nem volt tisztában azzal, hogy nem vagyunk képesek betölteni a törvényt, és ezzel együtt mégis elvárhatja. Ugyanis Isten számára ezer év annyi mint egy nap, azaz, Ő nem az időben gondolkodik (merthogy szvsz az is az Ő alkotása...) Éppen ezért az a fontos, hogy ha nem teljesíthető a törvény, akkor adjon egy "menekülési utat" aki Jézus (én vagyok az Út...)

Előzmény: takarito (721)