CSerfa Creative Commons License 2006.05.17 0 0 757

Arra jó a Biblia, hogy vele a hozzád hasonlókat megbuktassuk.

Én egyébként először is magamat ítélem meg a Bibliával, és ha olyan gondolatom támad, ami annak ellentmond, akkor elvetem. Nemigen támadt ilyen gondolatom (fordítási hibával ugyan már találkoztam, éppen azért szereztem többféle fordítást), éppen ezért nagyon sokra tartom a Bibliát. De kész vagyok vizsgálni, vizsgálom is magam.

Lám, a fordítási hibák sem vittek félre, meg a nehezen érthető részek sem (ezekkel nem is foglalkozom, ugyan minek?)

Neked is ezt kéne tenned. Nem okoskodni a Bibliát elhagyva, mert nem megy az neked. Az sem, hogy megértenéd a másik embert, példának itt e topic, vagy egész fórumkodásod.

Sajnos te éppen arra "használod" a Bibliát, amire nem való, belőle akarsz komoly következtetéseket levonni, és következtetéseidet tételeknek fogod fel, és így is kezeled. És ezekből a tételekből építesz egy nagy marhaságot, amit nagyom komolyan veszel.

Arra vigyázz, ne füllentsd rólam, hogy énszerintem a Biblia csupa hazug emberből szól! Semmi hasonlót nem mondtam! Többé velem ilyet ne tegyél, mert akkor hazudsz. Kényes vagyok arra, ha valaki hamisan tanúskodik rólam, és hazudik, rágalmaz! Ha rólam hazudozol tovább, intésem ellenére, egyszer, vagy kétszer intelek még, azután szemenszedett hazugnak foglak mondani. Ez komoly!

Ha nem érted, mit mondok, akkor ne próbáld megfogalmazni saját értelmed szerint, sőt, ne fogalmazd át semmiképpen, mert akkor hazudsz. Ha szólásomról beszélsz, és nem érted (általában nem érted, amint látom), akkor idézz, abból baj nem lehet. Vagy inkább ne szólj, inkább ne hazudj. Komoly, becsületbeli dolgok ezek!

Lám, mással is megteszed ezt, de nem kéne! Nem kéne másoknak hülyeségeket tulajdonítanod, mintha ők mondták volna, holott egyáltalán nem mondták, csak te mondod róluk. Szemét, istentelen dolog ez, szokj le róla!

Egyébként meg nem vagyok apád, hogy vitázni, belátni, érteni tanítsalak, szerintem te csak szórakozol velem. Legalább egy egészen kis jelét add, hogy valami jó is találtatik benned ez ügyben, hogy legalább egy kicsit hajlasz a jóra! Valamit már be kéne látnod, vissza kéne vonni, be kéne ismerni, ígérned kéne, vagy ilyesmi.

Mert most úgy tűnik, csak szórakozol. Ha semmit nem engedsz, nos, én már nem sokat szólok, tanúságom kész lesz ellened.

CSerfa

Előzmény: takarito (755)