Nem azt vetettem fel problémaként, hogy a Páli levelek vagy az evangéliumok születtek előbb, nincs jelentősége.
Az a problémám, amit te pont állítasz, hogy Pálnak egy nem zsidó , nem harcias az egész Római Birodalomban elfogadható vallás létrehozása volt a célja.
Éppen ezért semmi köze nincs Jézus evangéliumához. Csak igazolásul használhatta fel fenti céljának eléréséhez.
1. Az evangélium azért nem született Pál nyomán, leírásán, vagy elbeszélése alapján, mert nem stimmel tanításilag a kettő. Romlott fa nem teremhet jó gyümölcsöt.
2. Az evangélium Jézus tanításán és életén alapszik, nem Pál meséin.
3. Lehet hogy az a másik keresztény vonal amit Jakabnak tulajdonítasz, de valójában ez is csak feltételezés, volt az igazi Jézus tanításain alapuló vonal, amit Pál gyorsan kisakkozott, mert nem volt lojális az ő megteremtendő vallásával.
A Bibliában szereplő tévedések léte számomra nem kétséges. Magam is arról beszélek, sőt, hogy a tévedések felimerése nem lehet másképp, mint a mondanivalók megértésének a segítségével.
Végül mit is gondolsz, hogy én mit hiszek? Megismerted az én véleményemet egyáltalán az írások felől?