Takarito!!
– Ha semmi tévedésedet nem látod be, amit megmutatnak neked, vitaképtelen vagy.
– Ha más embernek egyszerű, érthető, nyilvánvaló igazát nem tudod elismerni, vitaképtelen vagy.
– Ha tényként állítasz dolgokat, amik egyáltalán nem tények, és nem említed, hogy csak a te véleményed, feltételezésed az, nem vagy komolyan vehető beszédű ember.
Rettenetesen sokat tévedsz (alig van, ami igaz, és egy eredeti gondolat sincs azok között), és mégis tényként állítod tévedéseidet. Ez nem fair. Meg kéne értened! Ha elkezdenéd elismerni, hogy csak a te véleményed, ha elkezdenéd belátni, nem úgy van, ahogy te állítod, hogy tévedsz (ha megmutatják), akkor érdemes veled vitázni.
Lásd, ha beismernéd tévedésedet, lenne értelme más tévedésedet is megmutatni. Akkor megmutatnék esetleg mást, majd mást, végül megmutatnánk, nagy része tévedés, amit te állítasz a pálosokkal szemben.
Ha nem ismered be tévedéseidet, veled nem kell vitázni, egyszerűen megteszi az ember a tanúságát, te összevissza hazudozol, holott nem is úgy van, különben meg tévedsz, annyi rengeteg mindenben, hogy ne vegyen téged komolyan senki. Komolyodj meg, ismerd be tévedéseidet, vagy hallgass el, ... vagy tégy, amit akarsz, de akkor esetleg én is tanúskodom ellened.
Tanúságom olyasmi, ha nem ismered be tévedéseidet, hogy írásaid egy egyszerű szimpla alak írásai, aki idelöketi, amit kiagyalt, mert büszke rá, mit is agyalt ki, de képtelen róla vitázni, hát színlelt hülyeséggel leplezi tudatlanságát, ostobaságát.
Lám, most is alázod magad.
Egyszerűen be kéne ismerned azt az egyszerű tényt, akiket te említettél, egyikről sem állítja a Biblia, hogy igaz emberek lettek volna. Ez tény, ez igaz, én erre hívtam fel a figyelmedet. Ilyen nehéz beismerned, nem a Biblia, hanem csak te állítod?
Nézd, ha kicsiben nem megy, nagyban sem fog menni. Mióta halogatod a beismerést!
Aztán tetézed, olyasmikkel játszol, amik nem mennek neked. Ugyan miből veszed te Dávid nagyságát? Egyáltalán, ki a nagyobb? Ha Jézus tanítását tekintjük, Dávid egészen biztos nem volt nagyobb Simonnál. Ha Jézus tanítását komolyan vesszük, nagyon sok tanítványa, aki a Királyságba került, nagyobb Dávidnál.
Mondd, takarito, minek hányod magad olyan dolgokkal, amik szemmel láthatóan nem mennek neked? Hogy te elkezdesz tisztelni, nagynak mondani régi embereket, ez a te ügyed, de, hogy ebben megegyeztünk volna, ezt honnan veszed? Aztán neked nincs jogod kijelenteni, igaz ez, meg az az ember, csak a te véleményed szerint. Hozzá kéne tenned, hogy csak a te véleményed szerint. Érted?
Persze én nem vagyok megszállottja az írásaid minősítésének. Aki komolyan veszi ezeket, maga sem komoly ember. Nem Pál védelme a célom (szerintem te eddig semmit nem tudtad őt kikezdeni, fel sem fogod, mit tanított, és ki ő), hanem téged sajnállak. Micsoda iszonyú erőfeszítésedbe kerül ez a kínlódás, hogy valamit összehordj Pál ellen. És mi a fizetség? Ki becsül téged? Mit érsz el ezzel? Elgondolkodtál már ezen? Hited nincs, igazad sincs, mondd, ezzel a nagy igyekezeteddel mit érsz el? Hogy ordító tévedéseid felkerültek a netre? Hmm.
CSerfa