Sajnos nem a macskákat dédelgetem egész nap...:-)), de azért röviden összefoglalom neked, amit már többen is leírtunk korábban:
1. A szagok eltüntetésére ne használjatok Domestost, Hypót, henem valami citromos illatú egyéb takarítószert. (Megpróbálhattok az ajtóra rajzszögezni átmenetileg néhány citromos illatosító zacskót a megfelelő magasságban). Sajnos, a macskahúgy szaga vonzza őket akkor is, amikor ti már nem is érzitek.
3. Próbáljátok meg nem észrevenni a macskát és nem reagálni rá, amikor meglátjátok. Sok macska direkt szeret kekeckedni (ez most komoly!).
4. Tényleg próbáljatok meg agyilag kikecmeregni ebből a hisztiből, mert ez csak megkeseríti az életeteket és úgyse mentek vele semmire. Utána higgadtan talán még jobb ötleteket találtok.
5. Nem tudom neked garantálni, hogy soha nem fogja betenni a lábát egy macska hozzátok. Én pl. az esőt utálom (mert nagyon vizes a kertünk anélkül is, nálunk az teszi lehetetlenné szinte a kert élvezését), de mivel nem tudok ellene tenni, hát próbálok nem foglalkozni vele, mert ha bosszankodnék, akkor is esne.
6. Szomszéddal ne vessz össze, mert a rossz szomszédság még szörnyűbb tud lenni, mint a macskahúgy szaga.
7. A gyerekbe meg ne oltsd bele ezt a fóbiát, ha lehet, mert neki is elcseszed az életét.