Takarito, jobban tennéd, ha végre olvasnád is a Bibliát.
Akiket te felsoroltál, azok közül egyről sem említi a Biblia, hogy igaz volt. Aztán van olyan köztük, akit te igaznak mondasz (a Bibliától függetlenül), noha tudjuk, hogy nem volt igaz. Dávid nem volt igaz, de még cselekedetei szerint sem, legfeljebb egy időre. A magjának ígéret csak ez. Dávid gyilkos volt, így Jézus családfájában is Uriás felesége van említve, Isten (és a családfa lejegyzője) nem ismerte el Dávid feleségének a gyilkossággal szerzett asszonyt.
Általában is összevissza írsz, tök függetlenül a Bibliától, és úgy állítod be, mintha a Bibliában meg lehetne találni, amiket mondasz. Van, amit meg lehet, és van, amit nem, tökmindegy, ha mondasz valamit, az vagy bibliai, vagy nem. Nem igei, amit mondasz, csak mese az, emberi vélekedés (még okoskodásnak sem mondanám).
Csak pár mondatodra tekintettem, és hemzseg a tévedésektől,
Takarito, neked meg kéne tanulni egy nagyon fontos szót, azt, hogy szerintem. És sűrűn alkalmazni, vagy odaírni szólásaid elejére, minden csak szerintem, feltételezésem szerint, esetleg, talán, stb. Próbáld ki, menni fog!
Ilyen rengeteg tévedéssel, megbízhatatlan igazságtartalommal neked semmi alapod van kijelentőmódban beszélni, de ha feltételezéseidet, vélekedéseidet szólod, ahhoz jogod van, az nem gond. Csak a nagy biztos arccal hirdetett rengeteg tévedés ciki.
CSerfa