ximot Creative Commons License 2006.05.16 0 0 586
Kedves em

Engedd meg, hogy leírjam az ellenérvemet:

"Arra nem gondoltok, hogy azzal, hogy elfogtok (v. "kiiktattok") egy macskát, - az állaton kívül - embertársatoknak /szomszédotoknak is mekkora szomorúságot okoztok?"

Arra nem gondolnak az embertársak/szomszédok, hogy azoknak, akiknek nincs macskájuk/allergiásak rá/a több napig tartó munkájuk gyümölcsét a kertben nem tudják élvezni 1 napnál tovább, mert utána minden fel van dúlva/3 hónapos gyereküket nem tudják kivinni a saját teraszukra a macskaszar-húgy szag miatt, annak mekkora bosszúságot okoznak azzal, hogy macskájuk van?

Tudod, az én kertemben van vagy 30 gyönyörű akác. Éppen most virágoznak, hihetetlenül kellemes illatot árasztva. Tegnap, mikor a füvemet öntöztem, beszélgettem az alsó szomszéddal (macskája idejár a konyhaablakom alá szarni-huggyozni), akit egyébként nagyon bírok, mert tök jó fej. A szó az akácillatra terelődött. Azt mondta, hogy ma este a teraszon vacsoráznak majd, mert olyan kellemes akácillatot hoz feléjük a szél. Most akkor gondolhatod, mennyire szomorú vagyok, mert én viszont - akácillat ide , vagy oda - nem tudok kiülni a saját teraszomra vacsorázni, mert az széltében-hosszában össze van huggyozva, irtózatos bűzt árasztva. A nappalim ajtajait nem tudom kinyitni, mert az ajtóra is pisálnak. Szerinted mi a fontosabb, egy macska, vagy egy család, akinek az életét nap-mint nap megkeseríti a szomszédok macskája. Nekem egyébként ( megfigyelésem alapján ) összesen 5 azaz öt macskát kell likvidálnom ahhoz, hogy vége legyen ennek a rémálomnak. Ezért ma elmentem a városba és beszereztem az összes kelléket egy itt leírt korábbi 5let megvalósításához:

"Kell valami vastagabb nehezebb anyagú láda, fa vagy fém amiben elfér a macs, úgy hogy a farka sem lóg ki.70*30
A láda fedeles legyen. A fedelét lefelé a földre téve kell kimyitni a ládát, és feltámasztani, mint valami klasszikus dobozcsapdát.
Én a feltámasztás helyét meg is vasaltam, mert a kb 8 kilós láda annyira megnyomta a támasztékot, hogy nem tudott kicsúszni. A kitámasztó rúd vékony kell hogy legyen, mert ha becsípi a láda a macs esetleg kifuraxik mellette.
A rúd felsőbb vége közelébe kötök egy síkos zsinórt. A zsinór túlsó végére kell kötni a csalit, valami húst. A csalit a zsinórral lelógatva kell a doboz felfordított fenekéhez elcsúsztathatóan rögzíteni, mondjuk U szeggel.
Vannak olyan óvatos finom mozdulatokkal operáló igazi Garfieldek, amik ebből símán kieszik a húst. Tapasztalat.
Ennek elkerülésére azt tettem, hogy a támasztó rúdra egérfogót(!) szereltem. Annak csalizóvasához rögzítettem a zsinórt, és elsüléskor a szerkezet kiüti a rudat.
A macs zsákbaszedését nagyban segíti, ha valami kis kibúvó nyílást is kialakítunk a dobozon, amit kivülről tudunk nyitni. Elétesszük a zsákot és némi dobozrugdalásra a macs beleteper. A vászonzsák nem jó. A műszálas kell, és abból is kettő, mert az út közben kirágja, és a kocsiban randalírozik. Ez is tapasztalat... kellemetlen! Esetleg a dobozzal együtt szállítandó, bár ezt doboza válogatja."

Szóval ezt csinálom most, annyi extrával, hogy a husi horogra lesz felakasztva......

Előzmény: em (583)