Törölt nick Creative Commons License 2006.05.15 0 0 4478

hát igen, az étellift az örök probléma lesz. amikor elkezdtem ez az egészet, leszögeztem, hogy a tökéletesség ki van zárva, ha másért nem, hát a pontos méretezés miatt. Így aztán az a célom, hogy a lehető legtöbb kritériumnak eleget tevő, korabeli ház alaoprajzát alkossam meg. Hogy legyen valami kis víziónk.

Az étellift az egyik fő buktató, többet csak akkor tudok majd mondnai, ha az alagsor alaprajza is meglesz méretarányosan, és akkor egymás alá forgatom a két rajzot. Eddig ahogy gondolkodtam, erőltetve ugyan, de be lehet tenni úgy az alagsort, hogy jó legyen az étellift. Próbálj arra gondolni, hogy a lépcsőben forduló is lehet!! Mármint az alagsorból a földszinte vezető lépcősben. Lehet derékszögű forduló is.

Az viszont igaz, hogy az ételliftet külön ki kell rajzolnom, megfeledkeztem róla.

Kis melléktörténet: A méretezéskor a Firkáló Fantom című rész volt leginkább segítségemre, egy fontos méretadatot szolgáltatott: a folysó szélességét, és a lépcső szélességét. Mégpedig úgy, hogy amikor Mable súrolja a padlót, és közelről mutatják, meg éehet számolni, hogy hány márványkő van letéve keresztbe. (átlósan). Mable öklének nagyságából (IS) látszik, hogy kb mekkora a járólap. Utánanéztem, és amikor ezt a házat építhették, (pontosan a század eleje felé), már létezett 33*33-as szabvány járólap. Megszámoltam, hogy hány járólap keresztbe a folyó, ha jól emlékszem 5 vagy 6 db volt. És ugye négyzet átlója az egyenlő "gyök2*a", tehát a szélesség 5*gyök2*33 lett.

Előzmény: DKSKfan (4477)