Szababa Creative Commons License 2006.05.15 0 0 10813

dákóválasztás: ez szerintem a legnehezebb dolog, mert erre nincs recept! Tudom mert 15 éve billiárd/snooker közelében vagyok és volt játszottam már 1-2-vel :-)

súly: szerintem nem teljesen igaz, hogy ezzel vagy azzal precizebben, pontosabban lehet lökni, mert akkor mindenki ugyanolyannal játszana. Ez embertől, technikától függ. Vannak akik pl egy nehezebb dákóval "rántanak bele" legkevésbé a dinamikusabb lökésekbe. Van olyan aki másikkal játszik jobban.

A megfelelő súlyt, méretet csak és kizárólag próbálás alapján lehet megtalálni, márpedig ez Mo-n valóban nem egyszerű (örülünk, ha lehet kapni, nemhogy még ki is próbálhassuk a boltban. A britteknél sok helyen legalább egy pici asztal fel van állítva, ahol tesztelheted (pl John Parris boltjában) Tudom, hogy nehéz de akkor is mindenkinek ki kell/kellene próbálnia a dákót, mielőtt megveszi. Nekem szerencsém volt: egy használt Parris-t vettem, amit előtte 1 hétig próbálgattam, játszottam vele. Előtte egy Riley-m volt, de a Parris ég és föld, elsőre beleszerettem. Azóta ugyan érzem, hogy talán egy kicsit nehezebb jobb lenne. Ebből is látszik, hogy az ember is változik.

bőr: nemcsak a méret, hanem a típus is számít. Van "puha", "kemény" és a "kettő közötti" bőr. Én ilyet használok mostanában (Triangle) A puhával "elmaszatolódnak" a lökéseim a keményebbről meg mint a ping-pong labda, lepattannak. Egyikkel sem tudok normálisan játszani, maradt a kettő közötti átmenet.