Az én kisfiam kukaca igazi klinikai eset volt: nem csak rátapadt a fityma a makkra, de olyan szűk volt, mintha egy zokni szára érne túl a fügyijén. Számomra az első pillanatban egyértelmű volt, hogy ezt házilag nem lehet megoldani, úgyhogy soha nem is kínoztam ilyesmivel.
Három éves korában elvittük sebészhez, aki rettenetesen ránk ijesztett, ugyanis azt mondta, hogy az volna a legegyszerűbb, ha körülmetéltetnénk. Mi a férjemmel egymásnak szédültünk a rémülettől, és nagyon szépen megkértük a sebészt, hogy keressen más megoldást. Mondta, hogy ő pusztán attól tart, hogy olyan szűk a figyma, hogy nem lesz elegendő bőr ahhoz, hogy karimát szabjon belőle. Könyörögtünk, hogy próbálja meg! Hála Istennek a műtét sikerült, nagyon csinos, bőrrel fedett fügyije lett a gyereknek, viszont ő sem volt hajlandó utána pisilni. Végül jégkockával fagyasztottam el a frissen műtött helyet, és így megoldódott a dolog.
Hétvégére lementünk anyósomék nyaralójába a Balatonra, ahol nem volt a hűtőben jégkocka, csak nejlonzacskóban fagyasztott keszeg... nos ez is remekült funkcionált.
Nekünk a sebész azt mondta, hogy ha három éves korig nem húzható megfelelően vissza a fityma, nem szabad kisérletezni, oldja meg orvos. Ő egyébként a házi rángatásoktól is óvott, mert berepedtet, elgennyesedhet, hegesedhet, arról nem beszélve, hogy rendszeresen hoznak hozzá olyan kisfiúkat, akiknek a nagyeszű anyja felhúzta a bőrt, viszont visszahúzni már nem tudta és a gyereknek elfeketedett a farka vége, mire orvoshoz került.