Gaaboor Creative Commons License 2006.05.15 0 0 10812

Nagyon nehéz kérdés, mert ez teljesen személyes dolog. Szerintem a legjobb az, ha a környezetedben minden létező dákót kipróbálsz, játszol vele több óráig (ha lehet, több napig), s amelyik a leginkább testhezálló, azt leméred egy patikamérlegen, és olyan súlyút és hosszúságút veszel. A dákónak különben nemcsak a súlya, hanem a hossza és dákóbőr szélessége is számít.

Általában a snookerdákók átlagos súlya 18 uncia (oz) körül van, kb 16-21 oz tartományon belül. Ronnie dákója valamivel több, mint 18 oz, de pl. Jimmy White kifejezetten nehéz dákóval játszik (20-21 oz), Steve Davisé pedig 17 oz.. A kiválasztandó dákó súlya szerintem függ attól is, hogy milyen gyors asztalon játszol, a profik dákói általában azért könnyűek, mert azok az asztalok, melyen ők játszanak, hihetetlenül gyorsak, s szükségtelen akkora erőkifejtés.

Azt olvastam, hogy az a jó hosszúságú snookerdákó, mely kb. a válladig ér vagy annál valamivel kisebb. A dákóbőr szélessége (tip size) is kardinális kérdés, nagysága általában 9 mm, 9,5 mm vagy 10 mm.

Kérdés persze az is, hogy hol akarsz vásárolni, itthon vagy külföldön, valamint hogy mennyi pénzt szánsz rá.

Előzmény: gant (10810)