Én így vetek sárgarépát és zöldséget:
Először is saját termelésű mag. A vetőmagtermelők a szemveszteség megelőzésére féléretten aratnak, és az ilyen magok rosszabbul csíráznak. A saját mag láthatóan kövérebb, és akár 10 évig is csíraképes marad.
Keresni kell olyan répát és zöldséget, ami a tetején meg van pattanva, hajtani akar. Olyan mélyre kell tenni, ahogy eredetileg volt. (Ezt még most is lehet.)
Egy növényből lesz akár 30-100 bolti tasakra való mag.
Vetés előtt 1-2 nappal gyomtalanítom (rotálom) a területet.
Vetéskor a kapa hegyével húzok egy kb. 4-5 cm mély (vagy ahogy sikerül) V formájú árkot.
Úgy szórom a magot, hogy az árok aljára és tetejére is kerüljön. Valamelyik biztos, hogy jó mélységbe kerül. Márciusban, veteményezéskor mindig fúj a szél, ennek erősségét figyelembe véve olyan magasról szórom, hogy kb. 10 cm szélességben szóródjon. Jó bőven, úgysem kel ki minden szem.
Végül az árok két oldaláról bakanccsal visszatúrom a földet. (Nem jó, ha egyenletes, mert vagy így lesz jó, vagy úgy. Ez az adott év időjárásától függ.)
Ha nagy a szárazság, és porba került a mag, akkor egy kicsit meglocsolom.
Ilyentájt, amikor már 10 centis a növény, az első gyomláláskor kiritkítom.