Serenic!
Ha én vétkezem egigazságtalansgomray ember ellen, és megbánom, gondom van rá, hogy megvalljam, ott, ahol vétkeztem ellene. Nem azt írom, ha megbántom, megkövetem, mert már csak munkámból fakadóan is olykor bántok embert, pl. jól megbuktatom, és elég szigorú vagyok. Hanem, ha rájövök igazságtalanságomra, megvallom, ott, ahol igazságtalan voltam, nem sutyiban.
Te ezt nem tetted, hát hiába dumálsz nekem, hogy hazafelé te mit bántál. Duma. Mit érdekelnek engem emberek gondolatai? Az érdekel, mit mond. A szíveket meg vizsgálja csak Isten, én nem.
Elhatározásomhoz meg tartom magam, már nem kell semmit megmagyaráznod, mert el nem térek attól. Már el nem fogadnám bocsánatkérésedet, ha megbánnál valamit, nem hinnék neked, hiszen dehogyis akarok kikényszeríteni bármit is. Ha lelkiismeretes ember lennél, magadtól tetted volna, nem ott belül gondolataidban rágod magad, vagy mire gondolsz. Ha meg gúnyból, színlelve, vagy gépiesen (mint nachon) elkezdesz bocsánatot kérni, nem hinnék neked, csak dumának venném.
Jó lett, ahogy lett, maradjon csak így, én nem bánok semmit.
Rosszat nem akarok neked, de jót sem, tanúságom van ellened, és idegenkedés, oszt ennyi. Elég széles e fórum, hogy elférjünk egymás mellett (mióta emlegetek hasonlót), tán csak kibírjuk valahogy. Ha meg szórakozni kezdesz velem, tudod, mire számíthatsz, ronda a dolog, de én nem kívánok változni, bennem bízhatsz. Én meg abban bízok, ha velem szórakozik valaki, Isten valahogy igazságot tesz, pl. csökken a szerencséje, ereje, tőle elvétetik, és nekem adatik. Nyugodtan tarthatsz babonásnak, és szórakozhatsz velem, csak úgy lesz akkor ezután is, ahogy eddig volt.
Békülni nem fogok veled hosszú ideig (évekig), az egyszer biztos, ezt erősen elhatároztam. Még, ha csudásan újjászületnél, akármi változás lenne nálad, sem hinnék neked évekig.
Abban meg nem adok igazat neked, amit rólam és az emberekkel való kapcsolatomról írsz, egyáltalán nincs igazad, csak te hordtad össze. Akik ismernek, akikkel közösségben vagyok, nyomát sem látják annak, amit összehordasz rólam. Neked inkább Istennel van bajod, és valahogy kiokoskodtad magadnak, ha CSerfa Istennek ad igazat veled szemben, akkor Cserfa vádol téged. Mivel pedig ide úgy írok, a Biblia igaz voltából indulok ki, így is tűnhet. De élőben másról is beszélek, sőt, másról sokkal-sokkal többet, hiszen többnyire nem az én hitemen levő emberekkel élek, dolgozom, beszélgetek. Mondtam, írtam, e fórumon ez nem így van, itt a Bibliát axiómának, kiindulási alapnak tekintve írogatok, élőben meg nem csak a Biblia, élőben sokkal-sokkal színesebb. Mivel pedig emberekkel dolgozom, én nem vágyom a színesről, világról fórumkodni, de mivel nem hivők között élek, a hitbeli dolgokról meg éppen vágyom fórumkodni, hiszen élőben nem tehetem. Azaz változni nem kívánok ebben, ezután is csak így, csak ezért fórumkodom.
Hogy színesebb, emberibb, kedvesebb vagyok élőben, ezt te eddig is tudtad rólam, csak Istentől, vagy mitől való rettegésedben, vagy gyűlöletedben, vagy miért is, de mindig feledted rólam. Sőt, szándékosan is "feledted", hogy rám oszthasd a fórumördög szerepet, és így nyerj meg embereket ellenem. Hát elegem lett belőled, semmi kedvem hozzád, tőlem a fejedre is állhatsz, ezen nem kívánok változtatni.
CSerfa