Üdv mindenkinek!
Az idén is szeretnénk megtartani a sikeres Blitz(Villám)-tornát. A korábbi évekhez hasonlóan most is svájci-rendszerben fogjuk lebonyolítani, annyi eltéréssel, hogy döntõt is svájci-rendszerben rendeznénk meg. Ehhez elegendõ lenne 16 továbbjutó, amihez kb 4 selejtezõre van szükség.
A szabályok röviden összefoglalva:
- játékosonként 7 perc áll rendelkezésre,
- aki elsõként átlépi a 7 percet, automatikusan veszít,
- ha mindkét játékos a 7 percen belül marad, akkor a hagyományos meccshez hasonlóan az nyer, aki hosszabb vonalat (hurkot) épít, a különbség viszont nem számít,
- a gyõztes 1 pontot kap, a vesztes semmit, döntetlennél 0,5-0,5 pont
jár.
A korábbi években többször volt vita arról, hogy mennyire fair, ha valaki több selejtezõn is indul, annak a reményében, hogy az egyiken kiharcolja a továbbjutást, míg akinek nem engedi az ideje a több selejtezõn való, kisebb az esélye. Erre a következõ ötlet született: a selejtezõkön helyezési pontokat osztunk (elsõ hely: 1 pont, második: 2 pont, stb.). Az utolsó selejtezõ után átlagoljuk minden játékos
helyezési pontjait és az alapján dõl el, ki jut a döntõbe.
Mivel a játékosok nagy része európai, ezért valószínûleg 3 selejtezõt tartunk európai idõ szerint napközben (szombat délután) és egyet az ausztrál-új-zélandi délután idején (esetleg ha lesz elég amerikai jelentkezõ, akkor lesz egy amerikai idp szerinti is).
A tervezett idõpontok:
június 10.
június 24.
július 15.
július 29.
A döntõ szeptember elsõ hétvégéjén lehetne, egy héttel a Magyar Nyílt Bajnokság után.
Kérek mindenkit, akinek bármilyen ötlete van, vagy éppen nem ért egyet a javaslatokkal írjon nekem, vagy inkább a 4. Blitz <a href="http://tournaments.tantrix.co.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=845" target="_blank">hivatalos fórumára</a>.
Emellett kérek mindenkit, aki úgy gondolja, szeretne játszani a Villámtornán, hogy jelezze nekem e-mailben (szkipetar@gmail.com), esetleg azt is megjelölve, melyik dátum(ok) lenn(én)e(k) megfelelõ(ek).
Jó játékot!
mikellos