1./
a./ Mivel senki kezében nem fér el egyetlen csillag sem, és senki tekintete nem lehet Nap fényességű, ( még nem tisztáztuk mennyi a magnitúdója ) ezért a képi világot Ti félreértelmezitek, és szó sincs valós kardról, de még képletesről sem, amit forgatni kellene.
b./ Itt nem azt mondja, hogy kard Isten igéje, hanem azt: egyik tulajdonságát úgy világítja meg, hogy a kardnál is élesebb. A mai időkben mondhatná, a lézernél is élesebb, attól még nem kard vagy lézer.
c./ Nem olyan-e az én igém, mint a tűz - így szól az Úr -, vagy mint a sziklazúzó pöröly?
- nem értitek az Írást.
- Ott megjelent neki az Úr angyala tűz lángjában egy csipkebokor közepéből. Látta ugyanis, hogy a csipkebokor tűzben ég, de mégsem ég el a csipkebokor. – a tűz amely mégsem olyan mint a tűz,
- Jobbod, Uram, erőtől dicső, jobbod, Uram, ellenséget zúz szét. – én ismerem Isten képi világát, csak Ti félreértelmezitek azt.
2./ Azt sajnáld, hogy egy fordítási eltérésből fejtetted ki elméleted, amellyel így érdemben nem kell foglalkozni, mert fundamentumában hibás.
3./ Jézust egy szentháromságba foglalták, miközben mindig elfeledkeznek róla ÉS FELBONTJÁK AZ ÍRÁST, MERT AZ ÍGY FOLYTATODIK:
Azt mondtam ugyan, istenek vagytok, a Felséges
fiai mindnyájan,
4./ Alapjaiban vagyunk mások.
Nincs több ég csak egy. Tulajdonságaiból adódóan. Megint nem érted az Igét.