vámmentes Creative Commons License 2006.05.11 0 0 592

Szia Prklht!

1. Nagyon sajnálom, ha Te Isten szájának beszédével, az Igével, s annak természetével kapcsolatban a Jelenések könyvének (1,16. 19,15.21.), a Zsidó levélnek (4,12.), vagy Jeremiásnak (23,29.) a képi világát nem ismered, vagy egyszerűen nem fogadod el. Attól az még élő és ható, azaz érvényes.

2. Hasonlóan sajnálom azt, ha 2 fordítás egyazon szóra vonatkozó eltérésével érvelsz, ahelyett, hogy ennek a pontnak a valódi lényegével (a kígyó szimbólumának és a bűn kapcsolatával) foglalkoznál. Mivel ezt bizonyító érvelésemet semmivel nem tudtad cáfolni, emiatt nm lényeges, rajtam kívüli fordítási eltéréseket hozol fel ide.

3. Nem teljesen így van, mert végcél a hasonlóság Jézus szerint is (Ján. 10,33-36.). Az igaz, hogy az ember önmagában nem Isten, de az istenfiúsággal és az Isten Szelleméből való részesedéssel a hasonlóság van elénk adva.

4. Mint írtam, "eddigi tudomásom szerint". Én a földön zajló folyamatokat a mennyeiek és a bukott, sátáni lények számára is egyaránt fontosnak látom, azoknak a magasságban zajló küzdelméről sokat ír az Ige (pl. Dán. 10,13.). 

Mivel láthatatlan szellemi valóságokról van szó, nem lényeges, hogy valójában mennyire messze vannak a földtől, de a 3. ég létezése miatt én a 2. eget közvetlenül az első felett létezőnek gondolom, azaz szükségtelen emiatt az első égtől messzire helyeznünk szerintem.

De abszolúte nem lényeges a pontos helye számomra. Ha Neked igen, akkor ebben mások vagyunk. 

Üdv.:

vm

Előzmény: prklht (563)