vámmentes Creative Commons License 2006.05.10 0 0 556

Szia Takarító!

Én nem ítélkeztem. Megítélni megítélek mindent, de elítélni nem ítélek semmit, mert az Isten dolga. Megítélnem meg kell mindent, mert az az én dolgom, de a végső döntést, az elítélést majd Ő mondja ki. Akkor sérteném meg az igazakat, ha a megítélést elhagynám, és akkor, ha elítélném Őket - Isten helyett.

Ha érted a különbséget, akkor érted, ha nem, akkor az a Te dolgod. Én leírtam.

Az pedig egyszerűen nevetséges és sértően általánosító állítás Tőled, hogy "Azért, mert a környezetedben senki sem igaz...". Ha Te ezt így látod, az szintén a te dolgod, az pedig, hogy e ezt a sértő megítélést valószínűsíted az "én környezetemre" - az bizony Téged minősít!!!

Te vizsgáld a Te környezetedet, én vizsgálom az enyémet. Én nem minősítettem a Te környezetedből mindenkit  "nem igaznak", kérlek Te se tegyél ilyet az enyémmel kapcsolatban!

Rendben? 

Az, hogy Te Salamont a Préd. 7,20. általa történt leírása miatt, Jánost az 1. Ján.1,8.10. általa történt leírása miatt "bűnös"-nek mondod, ahelyett, hogy annak tartalmát megértenéd - az a Te dolgod.

Annyiban a "mi" dolgunk ez csak, hogy ismételten látható, hogy Te

- nem fogadod el Isten Igéjének a tekintélyét,

- nem vagy hajlandó a gondolataidat az Isten Igéje felé alázattal odafordítani,

- a tanulmányozásában való restséged és alázatod hiánya miatt balgataggá, annak a lényegi dolgait fel nem ismerővé válsz, ahogyan az emmauszi tanítványok könnyen azzá váltak volna Jézus segítsége nélkül (Luk. 24,25.). Mert nem ismerték fel Jézus nevének leírása nélkül az ószövetségben leírt szükséges jelekből a szemük előtt évekig szolgáló, e jeleket betöltő Jézust Messiásként. Most Te sem ismerted fel emiatt, hogy Salamon és János miről írtak itt.

Mert sem János, sem Salamon nem azt mondta amit itt Te, hogy az "embert alapvetően hamisnak tartanák", hanem csak annyit mondtak, hogy nincsen olyan ember a földön, aki csak jót cselekedne és ne vétkezne. Emiatt nincsen olyan ember, aki mindig igazat, jót cselekedne. Ennnyiről beszéltek, nem többről.PONT. 

Az már csak hab a tortá(do)n, hogy rólam úgy beszélsz, mintha én bármely magyarázatot bárkitől is átvettem volna. Leszögezem Neked is azt, amit másoknak már leírtam többször, mert ezt ezek szerint eddig nem tudtad rólam:

Én mindent alapvetően a magam igetanulmányozásából írok, azaz nem veszek elő semmilyen más forrást (tanítást könyvekből, kazettákból, stb...) egy-egy kérdés megválaszolásához, csak a Bibliát. Azaz Te Velem értesz egyet bármiben is, amikor egyetértesz és Velem nem értesz egyet bármiben is, amikor nem értesz egyet - nem felekezetekkel, bibliatanítókkal. OK? 

Na, most már ezt is tudod rólam. 

Üdvözlettel:

vm

Előzmény: takarito (550)