Kymry Creative Commons License 2006.05.08 0 0 10739

Szerintem többféle taktika is van. Már az is maga a taktika, hogy melyik golyóra fogsz rámenni, melyik színt választod. Kockáztatsz-e több pontért, vagy arra fogsz menni, amit biztosabb, hogy el tudsz rakni. Ez is taktika. Azért a century break-et ész nélküli lövöldözéssel nem hiszem, hogy össze lehetne hozni, épp ez benne a nehéz, mindig változó helyzetben újra és újra felülbírálni az eredeti elképzelésedet. Szerintem sokkal több koncentrációt, logikát és egyéb képességeket igényel, mint gondolnád. Sőt, megkockáztatom, hogy ez egy szellemileg igencsak fárasztó sport.

Én nem egy meccset láttam már, ahol az vesztett, aki előbb vesztette el a türelmét, attól függetlenül, hogy jól játszott addig és century break-et is csinált. Ki lehet ám idegelni mindenkit, csak ahhoz rutin kell, hogy rájöjj, hogyan. Egész biztosan mindenkinél meg lehet találni azt, ami idegesíti. Főleg, ha meglátod a gyengéjét, és végig úgy játszol, hogy ő kényelmetlen helyzetekbe kerüljön:)

Elefántcsonpart azért került a mondatba, mert nemzeti öntudatom tiltja, hogy Magyarországgal példálózzak, pedig megérdemelné.