PingWinn Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1149

Nohátakkor most a 2 napos Szahara túra.

Hozzáteszem, hogy mi ezelőtt 6 évvel már voltunk egy ilyen túrán de akkor Sousse-ból indultunk. Az akkori túra is jó volt, de a mostani még jobb volt. Sokkal többet láttunk és mindig mindenhol volt idő mindent normálisan megnézni. Nem éreztem azt, hogy hajtanak minket. Úgyhogy nagyon megérte, bár nem volt olcsó. Mindenkinek ajánlom akinek van rá pénze!!!

Akinek nincs annyi pénze illetve nem akar 2 napot ezzel tölteni az mehet 1 napos túrára is.

Viszonylag korán indultunk neki az útnak, Ajim-nál kompoltunk át a szárazföldre. Már ott lógott az eső lába. Nagy szerencsénk volt az időjárással is, mert pont azon a két napon volt rossz idő a szigeten amikor volt a túra. :))

1. állomás Matmata - holdbéli táj

Itt megálltunk egy magaslatnál ahol volt egy rövid fotószünet. Utána pedig megnéztünk egy troglodyta berber lakást amit ugye a földbe vájnak. Kb. 5 év mire egy ilyet kiásnak, kézi erővel. Látványos volt belülről is és jó volt, hogy felülnézetből is be lehetett látni. Az ott lakó asszonyok helyi kenyérrel és oliva olajjal vártak minket. Kifelé menet illett egy kis baksist dobni. Nem sajnáltam tőlük.

2. állomás Tamezret - berber végvár

Hát ez tulképpen egy kv-wc megálló volt... A kávézó tetejéről lehetett lefotózni a "végvár" romjait. Én szívem szerint tettem volna egy kanyart a romok között is. Viszont itt láttunk egy nagyon kölyök kistevét. 1 dínárért lehetett cumiztatni...

folyt. köv.

Pingu