Gőzöd sincs, mit jelent amit idéztél.
De tudd, nem vagy atyámfia, sem felebarátom.
Tudd, Jézus is mondta másra, bolond, sok helyen nevezték bolondnak a bolondokat.
Tudd, én is neveztem néhány fórumtársat bolondnak, okkal, és tartom, vállalom ember és Isten előtt.
Tudd, téged nem neveztelek bolondnak, többszörösen mellétrafálsz. Prklht-t pl, bolondnak tartom (aki nem féli az Istent), de nem betegnek.
Titeket összehasonlítva, te egész rossz lennél prófétának is, se szeretet, de még jóindulat sincs benned, egy szikrányi sem. Te csak magadét hozod, míg itt egy páran legalább azt a jót szeretnék közölni, amit ők találtak. Nem a maguk dicsőségére csak, hanem mellette őszintén igyekeznek azt a jót megosztani, amit találni vélnek. Nem csak prklht, de még páran így vannak, és ha hamisnak is tartom őket, de becsülöm, kedvelem is őket, szívesen találkoznék is velük. Te viszont szegény vagy, benned semmi jót nem találok. És semmi szellemit, még bennük igen, ha én más szellemmel is vagyok ...
Abban meg egészen biztos vagyok, neked semmi közöd sem Istenhez, sem kijelentéshez, sem igazsághoz, de még hitető szellemhez sem. Nálad más van.
Veled pedig jószándékkal szóltam, ha netán meginognál, kétségeid lennének, tán segítségért fordulnál. Értelemmel, ismerettel könnyen diadalt aratnék rajtad, de fel sem fognád, ahogy azt sem fogod fel, hogy másnak igaza van veled szemben.
Most is azt találod ki, erőt akarok rajtad venni. Nem törődsz vele, mit akarok, azzal törődsz, ami benned ébred, te nem a másik emberre vagy kíváncsi, hanem csak arra, benned mi ébred. Rendre átléped fórumtársaid érveit, gondolatait, képtelen vagy tudomást venni a valóságról, kóros ez... Nem vitázni kell veled, éppen nem. Arról sem kell veled vitázni, hogy kell-e veled vitázni. Nem tudom, ezt képes vagy-e felfogni. De leírni leírom, mert aki veled sokat vitázik, bevallom, csökken a szememben, mert a hitét fogom kétségbevonni, ugyan milyen ember az, aki ilyen ellenfelen gyakorol, mint te? Nos, akármilyen ember, hozzám kevesebb köze lesz, erre jutottam, ezért írok, nem azért, hogy téged győzzelek meg.
Ilyen gondolataim támadtak néhány szólásod miatt. Többet ennyit sem kívánok szólni sem veled, sem rólad, engem akárminek állítasz be, akármilyen érvet nézel ki a nagy fekete könyvből. Egyszer leírtam, nem is ismételgettem magam, mondom, sem meggyőzni, sem legyőzni semmiről nem akarlak, amim volt, elmondtam.
CSerfa