iNTi Creative Commons License 2006.05.07 0 0 98
Hali! Érdekes dolgokat olvastam, örülök ha érveléssel világítják meg a kérdés másik oldalát is.

Abban igazad van, hogy a szolgáltatóknál lehetősége van szinte bárkinek az információk beszerzésére, de nem minden szolgáltatónál levő előfizetőét, és nem korált nélkül. Továbbá eléggé aggasztó már az is önmagában.

Nekem az egyetlen gondom ezzel az volt, hogy a gyakorlatilag egy központba kerül szinte minden forrásból az információ, és így bármi lekövethető, így ott gyakorlatilag hatalmas visszaéllésre lenne lehetőség. így ebben a formában be kell látni, hogy veszélyesebb lenne, mint egy-egy mobilszolgáltatónál a visszaélés. Abban egyetértek, én nem tudom, hogy a segélykérő számoknál az operátorok jogilag polgári alkalmazottak-e, vagy esetleg hivatali személyek. (Gyanítom a második) Ellenben ez még önmagában lehetőséget biztosít neki az adatok kezelésére bizonyos keretek között, viszont mint magánszemélynek lehetősége van ezzel visszaélni. Én erre gondoltam.

Ellenben ahogy olvasom az írásodat kezdem már érteni mire gondolsz. Ha jól értem ez a rendszer gyakorlatilag egy passzív lekérdezést végez hívás közben, nem teszi lehetővé az aktív követést, csak az adott pillanatban egy helyzet meghatározáshoz alkalmas, ráadásul felajánlás alapon, tehát egyik oldalról ha kérik lehet használni, továbbá a kezelő unalmában nem kezdhet követést bármilyen számra. Ez így sokkal érthetőbb.

Ha ezt nem kérhetik le többször, illetve bármikor ahogy írod, akkor ezzel természetesen gondom nincs, mivel a segélyhíváshoz megértem, hogy elengedhetettlen a hívók azonosítása. A naplózás természetes dolog, gondolom a hangrögzítéssel együtt kerül naplózva a meghatározáshoz szükséges információk is.

Ezért örülök, hogy érvelést olvashattam, mert így egyszerűbb megérteni. Bevallom, én ilyen szempontból civil vagyok, így ezekről nem lehet fogalmam, csak aggodni tudok. így a rendszer működését nagyvonalakban elmagyarázva sokkal érthetőbb a dolog, és természetesen így más is a véleményem.
Előzmény: Törölt nick (97)