PingWinn Creative Commons License 2006.05.06 0 0 1141

Akkor egy kicsit a szigetről. (Remélem olvassa is valaki nemcsakúgy írok bele a vakvilágba.)

Szal maga a Garden Park szálloda egy Aghir nevű helyen van. Ha valaki nézi a térképet akkor be tudja tájolni.

Először azt terveztük, hogy taxival megyünk szigettúrázni. Mivel szombaton hajnali három óra körül érkeztünk meg a szállodába ezért a szombati nap csak punnyadás volt mert nagyon álmosak voltunk.  Szombaton délben tartott egy tájékoztatót János az idegenvezetőnk, itt lehetett befizetni a fakultatív kirándulásokra is. Mi befizettünk a két napos Szahara túrára. Ez hétfőn indult. Gondoltuk, hogy akkor vasárnap délután elmegyünk megnézni a krokodilokat.

Mivel másnap vasárnap nem volt túl bíztató az időjárás ezért gondoltunk egy nagyot és elmentünk taxival Mahboubinba... Ez 2 km-re van Midountól és olvastam, hogy ott szép kertek vannak meg egy szép mecset is. A taxis először csodálkozott, hogy miért akarunk oda menni... Azért mesélt Mahboubinról.. Szal odaértünk és körbevitt taxival a "kertek" mellett... Háááát.. Nem erre számítottam. Azután kirakott a "főtéren" ahol egy perc alatt megtekintettük kívülről a mecsetet... A helyiek meg csodálkozva néztek ránk, hogy mit akarunk itt. Az egész marha pici volt. Visszagyalogoltunk Midounba. Megnéztük a bazárt, illetve felmértük a fixáras boltok kínálatát. Azután taxival elmantünk Taguermess-be ahol a jellegzetes világítótorony van. 5 perc alatt körbe jártuk és azután lementünk a mellette lévő Djerba Explore parkhoz. Itt található a Lalla Hadria múzeum ahol szőnyegek, ékszerek, használati tárgyak, stb. találhatóak az észak afrikai részről. Ezután következik egy skanzen rész ahol Djerbára jellemző épületek vannak. S a harmadik rész a híres krokodil sziget. Vasárnap ötkor pont etetés volt.

A komplexum elején pedig boltok és kvházak vannak. Félig-meddig nyitva.. Annyira szezon eleje volt, hogy kihalt az egész környék. Enni sem tudtunk... A parkkal szemben az út másik oldalán láttunk egy kis éttermet...  Na ott volt kaja. S méghozzá milyen jó!!! :)))

Kaja után visszamentünk a kiállítást megnézni. Elég érdekes volt. A skanzen is jópofa de nagyon kicsi... persze nem tudom mire számítottam... :))

Utána benéztünk a krokókhoz is. Az is látványos volt, főleg a krokók amikor beindultak amint meglátták a gondozókat a csirkefarhátas taligákkal... :)) De előtte még a gondozók bemásztak a krokodilokhoz tojásokat keresni. Vaslapáttal verték szegényeket, hogy arrébb menjenek. Egy fickó ásott, kettő pedig őrködött. 

Szóval ide szerintem érdemes eljönni.

folyt. köv.

Pingu