lalá
2006.05.06
|
|
0 0
530
|
-Még mielőtt több dicshimnuszt zengenénk a direkttermőkről, megjegyezném: -A direkttermők a filoxéravész után megtették amit lehetett. Volt valami szőlő. A homoktalajokon nem terjedt el, mert ott ugye megmaradt a nemes. Étkezési szőlőként sokan kedvelik. Én is. De borként az más! A pálinkához, ami ugye magyar és egy kicsit burgenlandi: "Ausztriában a gyümölcspárlatok készítésének szintén nagy hagyománya van. A nyugati szomszédunknál termelt alkoholok (Spirituosen) több, mint fele tiszta gyümölcspárlat (Qualitatsbrand), a többi 50 százalékban vagy annál nagyobb mértékben vágott – azaz finomszesz hozzáadásával készült – termék. Ausztriában a kereskedelmi fôzdék mellett a piacra kerülô párlatok jelentôs részét a gazdasági fôzdék állítják elô. Ezeket gyümölcstermelô gazdák üzemeltetik, akik berendezéssel nem, de engedéllyel rendelkezô más gazdák számára szintén végezhetnek bérfôzést. A gazdasági fôzdéknek két típusa van: az egyik évi 500, a másik évi 1000 litert fôzhet. Az elsô 100 liter után adókedvezmény jár. Minden termelô értékesítheti termékét, de az értékesítési jogosultságok eltérôek: a gazdasági fôzdék csak saját maguk árulhatják a terméket vagy éttermeknek értékesíthetik. " |
Előzmény: Amphenol (516)
|
|