duct Creative Commons License 2006.05.05 0 0 508

Sziasztok!

Én is jogi segélyt kérnék! :)  :(

Tegnap délután a Lánchíd után az alagutból kifelé jövet(szabályosan a padkán kerékpároztam az alagútban) mivel folyamatosan jöttek az autók nem tudtam átmenni a jobb oldara (amúgy is záróvonal) és az parkolók autók akadályoztak ,hogy felmennyek a járdára (amúgy is zsúfolt volt) ezért a bevál úton a a mentetirány szerinti bal oldalon a parkoló autók mellett bő 50-60 cm-re a szembejövő forgalommal szemben szép lassan lecsorogtam a kb. 30 méterre levő zebrához ,hogy majd ha zöld lesz átkeljek rajta.Ekkor kb 10m megtétele után egy szimpatikus motoros rendőr kik ott szoktak posztolni a sarkon eltorzult arccal leintett majd közölte a szabálysértés tényét miszerint jobratartás van és ,hogy én szembe a forgalommal közlekedem. Ezt nem is vitattam ,csak közöltem .hogy nem száguldoztam , a parkoló autók mellett szorosan a forgalmat nem zavarva akartam megtenni a zebráig a pár méteres utat.Erre 10.000huf helyszínbírság s aláírom vagy feljelent?! Mire nem volt nálam ennyi és nem is szándékoztam volna kifizetni mert igencsak sokallom amiért szerintem egy figyelmeztetés is elég lett volna erre közölte feljelent majd 30.000huf-ra számíthatok.Az adaok felvétele után elköszöntünk s most rettegek a büntetéstől.Mekkora összegre számíthatok?Ha nem írtam alá semmit nem ismertem be (papíron a vétkem) attól még ez helytálló? Fellebezhetek?Enyhítést kérhetek ? Meg isilyesmi kérdésekr érdekelnének a válaszok!

köszi előre is

Egy csóró biciklista akit még soha nem állított meg a rend őre pedig 18 éve rendelkezem jogosítváányal is.