bokmark Creative Commons License 2006.05.04 0 0 226

Megértem aggályaidat kedves Carolus58, ha nem a pap akkor nyilván a papné...

Még mindíg azt mondom, hogy teljes mértékben érthetöek érterlmezésre váró fölvetéseid amiket az egyes újabb és újabban   felmerülö adalékok alkalmával tovább gördítesz magad elött. Már-már az unalomig vagyok kénytelen ismételgetni, hogy olvasd már el az ég áldjon meg a tamana kutatásról mindenki számára elérhetö ismereteket.

Ki az ördög próbál téged arról gyözködni, hogy az általad említett  - "Gondolj csak a Római Birodalom alapításaira, gondolj csak a középkori hospes mozgalomra, gondolj csak a mórok által létrehozott településhálózatra." - zöldmezös beruházások valótlanok?

A tamana nem a "tegnapi" eseményeket igyekszik számba venni, hanem az azonosítható névszerkezetek mentén koncepciójában az un.: évtízezredekben mérhetö örök emberi értelem lenyomataként fennmaradt azonos mintarendszereket  (öthangú dallamok....kúpházas építkezés...  ) igyekszik világképet kerekítendö,  beilleszteni a köztudatba.  

Abból az aspektusból, hogy az egyetemes és egységes öskultúra elemeiböl mindent összevetve és összehasonlítva a Magyar nyelv örízte meg a legtöbbet.  Ha ezek után azt kérdezed, hogy az meg micsoda és miért.... akkor én is keresek neked egy csurka idézetet.

Előzmény: Carolus58 (223)