prklht Creative Commons License 2006.05.03 0 0 402
Kedves Testvéreim!

Az axióma megáll önmagában. Pusztán a homályos elmék világosítására említettem fel magyarázatot.

(Furcsa ezt hallanom, mikor az ellenérvek és ellenaxióma is magyarázattal van alátámasztva.)

1./ A felebarát megvilágítására mondta el ugyan a példázatát, amellyel megvilágította egyben, hogy nincs szükség Isten vagy Krisztus-hitre ahhoz, hogy valaki jót cselekedjen, amely az élet.

2./ Már korábban rámutattam: a Te Istenedet! Mindenkinek a sajátját. Isten szeretete pedig a cselekedetekből következik.

Kiegészítés, amely ezt megmutatja -

"Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. – remélem elég világos, a felebarát, az, aki cselekszi a jót, a magyarázatom: Sokan mondhatják, hiszek Istenben és Jézus Krisztusban, azonban közülük csak az jut örök életre, aki cselekszi a jót, amely az élet.

3./ Isten szeretete nem szavakból, érzésből, gondolatból következik, hanem csak a jó cselekedetekből, amely az élet.

(Minden szó lehet hazug, minden érzés elmúlhat, minden gondolat lehet téves.)

4./ Az igét jól olvasom, mert azt nem az értelmemmel teszem, hanem az egységgel, és ez pusztán a jó cselekedeteimből következik, amely az élet.

5./ Isten akaratát minden ember követheti, Isten ismerete, vagy elismerése nélkül, pusztán jócselekedeteivel, amely az élet.

6./ A – arról szól: aki nem hiszi azt, hogy Őt az Atya küldte, az nem hisz szavainak sem, és nem fogja a jót cselekedni, amely az élet.

B – arról szól, hogy Isten minden emberhez szól, a maga módján, és aki ezt megérti saját közösségében, vagy akár ateistaként, - az felismeri felebarátját, aki akár hová tartozhat - az cselekszi a jót, amely az élet.

C – Jézus ezt mondta: aki elhiszi szavaim, az cselekszi a jót, amely az élet, és élni fog. ( Márta nem hitt Neki: Jézus így szólt: "Vegyétek el a követ."  Márta, az elhunyt testvére így szólt hozzá: "Uram, már szaga van, hiszen negyednapos."Látod, nem a hit, hanem a cselekedetek - Elvették tehát a követ, - amely az élet.

D – Olvasd el a 47-t is hozzá, mert összetartoznak: Ha valaki hallja az én beszédeimet, és nem tartja meg azokat, - nem a hitről, de a cselekedetekről beszél, amely az élet.

Szerintem nem kell különösebben kommentálnom ezeket a kijelentéseket, a Jézusba vetett hitnek és az örök élet reménységének HITE legfeljebb segít, azonban a HIT önmagában, és cselekedetekkel sem elégséges, mert pusztán önmagukban a cselekedetek milyensége határozza meg a tényleges, valóságos, és Isten előtt ismeretes mozgatórugókat, aki nem vágy arra, hogy szájunkkal tiszteljük, hanem a kezünkkel, mert azért adta nekük.

Semmit se sajnálj, csak azt, ha azt látod rosszat cselekszem, mert az mutatja meg IGAZ HITEM. De, ha azt látod jók a gyümölcseim, akkor tudni fogod, jókat cselekszem, amely az élet.

7./ Idézni csak szépen, pontosan:

Te pedig, embernek fia, mondjad Izráel házának: Ezt mondjátok, mondván: Bizony a mi bűneink és vétkeink rajtunk vannak, és bennök mi megrothadunk, mimódon éljünk azért?

Mondjad nékik: Élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útaitokról! hiszen miért halnátok meg, oh Izráel háza!?

Tudod kikhez beszél az Úr, Ezékielen keresztül??? – aki köszöni jól van…

Azokhoz, akik magukat Izrael házának nevezik, az Úr követőinek, akik maguknak tulajdonították az igazságot és szavaikkal tisztelték az Úrat.

Mert pusztán a cselekedetek megmutatják kik az Úr igazi követőit. Ezért, akik halálos ágyon szeretnének hitre jutni és üdvözülni már elkéstek, mert cselekedetek nélkül, amelyek megmutatnák IGAZI hitüket, elmulasztották a lehetőséget jót cselekedni, amely az élet.

A többi hablaty, teológiai gyakorlat, okoskodás, elmélkedés, nyerészkedés, önbecsapás…