Óvatosan Takarító!
A Prklht támogatására felhozott Igében benne van olyan részek, aminek hiányát én magam vetettem Prklht szemére, merthogy azok a 3. axiómájában semmilyen szinten nincsenek benne!
Azaz légyszíves ne hozzál ide olyan idézetet, ami a "Jézustól hallott beszédekről, s az azok alapján cselekvésről" szól, mint (a vihart túl-) élőkről, mert pont az ilyen jellegű kiegészítést hiányoltam Prklht eredeti fogalmából (260. hsz.)!!!
1. "Jézustől halott beszéd" -
azt jelenti, hogy az ilyen ember hisz az AtyaIsten létezésében, az Ő rá vonatkozó akaratának a létezésében, s hiszi azt is ezzel egyidejűleg, hogy Jézus az Atya akaratát (ugyanezen részben pl. 3 verssel korábban!) közli Vele a beszédeiben.
2. Nincsen minősítve Prklht eredeti fogalmában az életet jelentő cselekedet, s ezt is hiányoltam Tőle. Te itt olyan idézetet hozol, amely azonban (Isten által jónak) minősített cselekedetről szól:
az "Atya akaratát Jézus beszédei által megismert és megcselekvő" emberek életet nyeréséről.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vedd észre végre, hogy Prklht eredeti axiómája - "Az élet nem hit, hanem cselekedetekből következik" - az általad itt idézett ige tartalmát nem foglalta magában, s vedd azt is észre, hogy pont ezt a hiányt kifogásoltam Nála!
Emiatt vondd vissza az eredeti axiómájának a támogatását mindaddig, amíg ki nem egészíti Prklht azt az általad idézett Igében meglévő, de az axiómájában benne nem lévő tartalmi részekkel!
Várom a korrigálásodat.
Üdvözlettel:
vm