De maga a keskenyebb gumi nem rontott a stabilitásán?Ezt így önmagában nem tudom, mert csak a téli gumim 185-ös és annak lényegesen jobb az oldaltartása és ezáltal a stabilitása.
Felénk rengeteg kitaposott nyomvályús főút(!!) vanNu, ez Miskolcra is jellemző - igaz már használták a demszky módszert, rakd ki a 40km/órás sebességkorlátozást oszt jólvan - bár már kátyúznak néhol.
Én télen - mint rendes "elsőteles" vezető - belefutottam a csúszáshatárba, mind a négy kerék a kanyar külső íve felé, kevés gázvisszavétel, autó a nagyobb íven stabilan.
Később ezt a Bükk-ben - direkt - kipróbáltam, szvsz egy nagyon jóindulatú autó a Lacetti.
Ezen kívül - még tavaly nyáron - volt egy 140km/h-ról 20km/h-ra történő "vészfékezésem" csács ukránok nem tudták, hogy lemennek-e a pályáról, vagy sem és - miután megelőztek - elkezdtek kóricálni, vagy 40km/h-val (ketten egymás mögött, mellett) a kiálló- és a küsősáv között, a belsőben meg jött a villogó BMW X5-ös padlógázzal, én meg "beleálltam" a fékbe - itt is jól viselkedett az autó, igaz az ABS-nek még nem volt dolga.
Üdv Y.