Nick25
2006.05.02
|
|
0 0
38
|
Kedves LvT!
Előző reagálásaimban mindig kitettem az idézőjelet ha máshonnan citáltam.Most is máshonnan idéztem,tehát nem volt a sajátom.Valóban ki kellett volna tegyem az idézőjelet,elnézést kérek érte.Szeretnék visszatérni lényegi kérdésekre,ami engem érdekel.Szerinted nem rokon a sumér a magyarral.Mi határozza meg a rokonságot? Szerintem a szavak rokonsága és nyelvtani törvények számának azonossága. Szerinted hány sumér szó rokon a magyar szavakkal? Kérek szépen erre válaszolj. Két szó,három szó,ezer szó?És mi a helyzet a nyelvtani szabályokkal? Nem akarok elveszni a részletekben.Ami a szavak rokonságát illeti,számomra meggyőző Dr.Bobula Ida könyve,melyben több mint ezer szóra bizonyít rokonságot.Most itt van a kezemben.Soroljam a bizonyítékait? Ami a nyelvtant illeti,olvastam Dr. Varga Zsigmond,Gosztonyi Kálmán,Badiny Jós Ferenc könyveit.Olvastam Aczél könyvét a poligonális összehasonlításról.Több más könyvet is olvastam a témában.Van egy másik kérdésem.Rokon-e a magyar nyelv az akkád nyelvvel? |
Előzmény: LvT (37)
|
|