Alighanem legalább 30 évre visszamenőleg a leggyengébb színvonalú döntő volt ez, persze ez csak tipp, de nagy eséllyel mégis igaz lehet.
Viszont valahogy a végére mégiscsak kapott valamiféle monumentalitást, valami döntő feelinget.
De bármilyen sz*r és bármilyen lassú is volt, sosem fogok egyetérteni sem time limitekkel, sem bármi féle egyéb gyorsítással. A snooker annyira gazdag és sokszínű játék, hogy egyenesen bűn lenne félbe hasítani, és azt mondani, hogy ezentűl csak a sorozatlövők rúghatnak labdába. Igen, ebben a játékban benne van 1 ilyen hihetetlenül színvonaltalan vb döntő is, de azért lássuk be, hogy túléljük, ha 30 évenként van 1 ilyen. Másrészről viszont az időlimittel a nagyon színvonalas, és hosszadalmas tactical playt is kiírtanánk, ami az egyik fő eleme a játéknak, és csak az nem szereti nézni, aki nem szereti igazán a snookert. Nem kéretik félreérteni: nem a nívótlan bénázáshegyeket féltem, hanem a dolog taktikai mélységeit, amik kipusztulnának 1 ilyen szabállyal. Időlimittel azt érnénk el, hogy a játék ugyan gyorsabb lenne, de sokkal több szar lökés mellett, mert a kapkodás csak csökkentené a színvonalat. Ez rendben van 1 premier league-ban, ami nem ranking event, de a "komoly" versenyeken én nagyon nem látnám szívesen.
Ami azt illeti Dottnak helyén volt a szíve a végén, de sajnos a győzelmi mámora számomra nagyon visszataszító volt, de ez persze magánvélemény. A jövő szezonban nagyon nagy lesz az arca, és pillanatnyilag úgy érzem, emberileg nem érett meg arra, hogy viselje a vb cím felelősségét. Igaz, hogy Murphy is kicsit többet gondol magáról úgy általában, mégis összehasonlíthatatlanul nagyobb (nem csak fizikailag) úriembernek tűnik. Bocs ha valaki nem ért egyet velem, de szerintem ez ennek a játéknak betonbiztos alapjának kéne, hogy legyen.