glissando
2006.04.30
|
|
0 0
3217
|
Hello Mindenkinek! Mint ahogy Tehtube tanár írta, rátettem a kezem a Viscount DB5-re! Alkalmam volt összehasonlítani a mintegy két méterre elterülő A100 hanjgával. Engem meggyőzött. Legfőbb tulajdonsága, hogy kísértetiesen hasonlít a hangja az "eredetire", másrészt mobilis, harmadrészt ha egy tonewheel-es orgonával bármi elromlik... hát akkor nekem lőttek. Őszintén szólva a karbantartása sem lenne az erősségem. Egy kérdés azért motoszkál bennem... Van egy Solton leslie-m, ami a klasszikus csövesekkel ellentétben nem kettő, hanem három hangszórón okádja a muzsikát. Nem a basszus van "megrotorozva", hanem a középsugárzó hangszóró forog a tengelye körül, a basszus gyakorlatilag áll, azaz kézen áll. A "horn" a szokásos. Ez a laci tranyós. Érdemes-e átalakítani? Érdemes-e kiszedni a közép sugárzót és belerakni egy bass rotor szettet? Vajh jobb lesz-e a hangja? Esetleg érdemes-e csövesíteni? Ha a Viscount-ot küldöm rá a csöves leslie-re, túl fogja-e vezérelni, vagy ehhez még preamp is kell? Vagy egyszerűen nyugodjak meg, és használjam a beépített digi overdrive-ot az átalakítatlan tranyós leslie-vel? Nekem kellenek azok a brutál Jon Lordos hangok.... Ki fog ez így jönni? Ha valaki tud útmutatást adni és érkezése is van erre, kérem, írja le mit gondol a fentiekről....! |
|