Nick25
2006.04.30
|
|
0 0
29
|
Kedves LvT!
*„A nyelvrokonságnak semmi köze a genetikai rokonsághoz. Ez pedig itt egy nyelvészeti topik, és mi a nyelvet, annak rokonságát vizsgáljuk. Az egyéb szempontú rokonságok esetén akérdések és a válaszok is mások, meg a topik is más, amin ezt megtárgyalják.* Én más véleményen vagyok.A különböző tudományágak egymást erősítik a valóság feltárásában.Egy hete láttam az mtv-ben,hogy a Magyar Tudományos Akadémia DNS vizsgálatokat folytat,melyek alátámaszthatják László Gyula kettős honfoglalás elméletét.Másrészt a magyar nyelv rokon más finnugor nyelvekkel,de rokon a sumerral,az akkáddal,az ógöröggel is.Van olyan álláspont,hogy a magyarok együtt éltek más finnugor népekkel az Ural mellett.Más álláspont szerint a magyarok már 6000 évvel ezelőtt a Kárpát-medencében éltek,és kapcsolatban álltak Mezopotámiában élő magyarokkal.Van olyan elmélet,mely szerint a sumer nyelvet beszélő nép öt hullámban érkezett Európába.Ezek szerint az európai népek egymással rokonok. A valóság kiderítéséhez szükség lenne több tudományág együttműködésére.Ilyenek a régészet,a zene,néprajz,genetika,ornamentika,harci tudományok,építészet,népmesei hagyomány,mondavilág stb. |
Előzmény: LvT (7)
|
|