Nick25 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 6
Kedves LvT! Valóban nem olvastam Mario Alinei könyvét.Én csak felhoztam példának,hogy nemcsak finnugor rokonságra vannak bizonyítékok,hanem etruszk-magyar rokonságra is.Viszont olvastam Kiss Dénes könyveit,Varga Csaba könyvét,Marácz tanulmányát,Götz László könyvét,Puskás Gyula könyveit,Pap Gábor könyvét,tanulmányoztam a Czuczor-Fogarasi Nagyszótárt stb. Kb. 80 könyvet olvastam nyelvészeti témában évekkel ezelőtt. Ennek ellenére folyamatosan kérdezek,mert tanulni szeretnék. A magyar nyelvnek számos törvénye van.Szótagokból áll.Valamikor minden szótagnak külön jelentése volt.A mássalhangzókhoz fogalomcsaládok tartoznak.Nem egy fogalom,hanem több fogalom. Az *M* hangzóhoz tartozik a Mama, Mother, Mutter …stb. fogalomcsalád Az * R * hangzóhoz tartozik az úR, HeRR, MR, féRfi… stb. fogalomcsalád A * GY * hangzóhoz tartozik az *eGY * / egy az Isten / A mássalhangzó-párokhoz is fogalomcsaládok tartoznak.Nem egy fogalom,hanem több fogalom.Így van ez a K+R gyök esetében is. Ami a poligonális összehasonlítást illeti,az annál közelebb áll a tudományos módszerhez,minnél több témában történik az összehasonlítás.Nem elég összehasonlítani a magyar és finn,lapp,vogul,osztják nyelveket.Be kell vonni 10-20 más nyelvet is.Másrészt nem elég csak a nyelveket összehasonlítani.Be kell vonni a zenét,néprajzot,DNS-t,régészetet stb. a poligonális összehasonlításba. Összevont tudományágakra van szükség. Amennyiben látod értelmét,folytathatjuk a vitát itt.
Előzmény: Nick25 (5)