snake peti Creative Commons License 2006.04.28 0 0 2672

Szevasztok!

Aki Lacettit akar venni annak néhány észrevétel a márkáról. Én egy 3 éves Wagon R+-ból ültem, miután anyu vitte a kocsit válás után. Új csaj új autó. Sok választásom nem volt 2 hónap keresgetés minden márkát megnézetm a Wagon is érdekelt, meg Ignis is stb, csak a skoda fábia, Renault thalia és a Dacia Logan nem. Mivel a helyi Opel-Chevi márkakereskedésnek sokat dolgozunk a Lacetti eszembe se jutott. Opelből mindent kipróbáltam az alsótól a csúcsig, de Chevit csak nézegettem, a formája nagyon tetszett.. Mikor mondták január végén van egy 1.4 star ezüst metállal meg egy fehér, tavalyi regadóval, idei áfával elfogadható Cib Leasinggel, már nem is gondolkodtam sokat Az autó ára mindennel együtt 2.380.000 és már vihetm 4 nap múlva. Megvetettem a bankkal. Nem is teszteltem pedig ott álltak a tesztautók. Megrendelés után 2 nappal kipróbáltam, mert a belsejével, külsejével nem volt semmi gond. 1.4 star. A váltó nem okozott problémát mivel a cégnél Opelek vannak, úgyhogy semi újat nem mutatott régi Opeles, szerintem csak szokás kérdése de suzuki váltó a (régiek) se egy nagy számok a WagonR+-é meg még rosszabb. Fura volt, hogy nem ugrik mint asuzu, de magas fordulaton megindult és hhát ugye nincs szélzaj, pattogás, igényesebb anyagok, klassz belsőtér. Átvettem sajátomat első nap 600 Km autózás 1 tank benzin. Lesett az álam! Felhívtam a szerelőket, mondták nyugi! 5000-1000 után beáll és jobban is fog menni. Most 6000 Km van benne 3 hónap alatt és már megáll 7,5-8 literben is 50-50% vegyesben.

Városon kívúl 120-130-140-el. Nagyon jó kis autó nem bánom, hogy nem másik suzut vettem vagy bármi más típust. Most már megy is egyre jobb és probléma mentes. Gagyi Blaupunkt CD-t kidobattam belőle, de csak szakszervízben mert nem egyszerű!!!! Ott is kinlódtak vele. Most egy Pioneer van benne klasszísokkal jobb a hangzás. 4 tárcsa ABS-el nagyon tuti még vizes úton 130-nál is biztosan fog, verhete kapcsolj-et m elől-hátúl tökéletes. Két ködlámpa plusszban 78.000 szalonban. Egyébként 5 hét várakozás után 11.000 Ft/db +beszerlés, de a fiuk azt berakták ingyen.   Alkatrészek itt! http://www.freeweb.hu/opeldaewo/arlistak/Lacetti.xls

Az első ablakokra vegyél légterelőt mert a kicsit lehúzott ablakon is ömlik a víz be a kárpítra. Fűtés kiváló, a hátsó ablakfűtésről nem is beszélve. Klíma se rossz, amolyan átlagos. Menet zaj nagyon kicsi jól lehet benne beszélgetni, -nél és a Cd-nek se kell bömbö-lni. Aki -et vesz ne számítson versenygépre, de -ről -ben simán tud gyorsulva előzni. Szóval jó kis autó! Megbizható, jól kinéző, szerintem a konkurenciánál sokkal jobb és baromira megéri az árát!