Törölt nick Creative Commons License 2006.04.28 0 0 1848

szia,

ami a topic hangnemét illeti, szerintem egyszerűen azért csúszott el, mert

1: Többen úgy gondolták, ez az a fórum, ahol missziós tevékenységet kell kifejteniük, hogy akik nem akarnak gyereket, meggondolják magukat

2: Többen úgy gondolták, ez az a fórum, ahol azt kell kifejteniük, hogy miért van nagyon súlyosan elítélő véleményük azokról, akik szeretnének vagy szerettek volna gyereket, továbbá a gyerekesekről és a gyerekekről általában

és ez a kettő elég is a hangnemcsúszáshoz :)

Én pl azért kezdtem figyelni a topicot, mert én anno egyáltalán nem akartam gyereket, aztán szerettem volna, aztán most megint nem szeretnék, noha olyan az életem, hogy elvben lehetne, és néha úgy is érzem, milyen jó is lenne (de valami olyan fura érzéssel, hogy "előnevelt" gyereknek nagyon örülnék, de előről végigcsinálni nem:)), plusz a környezetemből többen és gyakran faggatnak, látva a kapcsolatunkat, hogy tervezünk-e és mikor és ha hallják a választ, akkor automatikusan: "de hát miért nem".  Egyszerűen kiváncsi voltam, más miért nem akar? De erről irtó keveset lehett hallani azokon túl, aminek lényege, hogy "önző vagyok, de vállalom", illetve Ráskai Lea fejtette ki, hogy iszonyodik a gyerekektől, ami rendben, de mégse általános, azt hiszem. A gyerekesektől is inkább mellette-érveket hallottam -azok vannak nekem is, mármint hogy miért jó-, azt nem annyira, hogy amíg nem akartak, miért nem?

Lényeg, gondolod, hogy én is off voltam itt??

Ha igen, akkor elnézést, én érintettnek éreztem magam :)

Előzmény: veroniq_vagabond (1840)