Carolus58
2006.04.28
|
|
0 0
168
|
Kedves Bokmark,
Vallást, ateizmust kár tudományos kérdésekbe keverni. Egyrészt mivel fogalmad sincs arról, hogy nekem mi a hitem. Másrészt, ha tudományos kérdéseket vallási alapra tereli valaki, akkor totálisan elveszik az objektívitás, hiszen HIT alapúvá válik, ahelyett, hogyTAPASZTALAT és ELEMZÉS alapon maradna.
Szerintem nem értetted a lényeget. A lényeg nem azon van, hogy a világ tudományos eredményeit figyelő és azt gyűjtő Citation Indexbe bekerült-e vagy nem. Az első mondatomban valóban volt egy kis gúny. Ezért elnézést kérek. Ezzel szemben szerintem pont az az olcsóhatásvadászat, ha valaki megvezeti az olvasót azzal, hogy noname, sehol nem jegyzet kiadványt úgy állít be, mintha csak azért mert angolul adták azért vlmi. nagy nemzetközi visszhangot váltott volna ki. A lényeg nem a CI, hanem hogy hasonló a kiadvány tudományos "kultúrája", mint Däniken, vagy Illig művei, azzal a nagy különbséggel, hogy D és I művei nagyobb példányszámot éltek meg, hiszen azok jobban marketingeltek, illetve szenzációhajhász művek. A Tanama javára legyen mondva én nem tartom szenzációhajhásznak. De szerintem elég kategorikusan leírtam, hogy nem is tartom tudományosan komolynak. Az ilyen típusú munkák sorsa - bármilyen vitát folytatunk mi itt - az idővel dől el. Az idő fogja kiszórni, vagy esetleg tartalmasnak tekinteni.
|
Előzmény: bokmark (167)
|
|