Amphenol Creative Commons License 2006.04.28 0 0 502
OFF

A pálinkafőzés legnagyobb veszélye :

A rézelejét meginni szigorúan tilos !

A pálinkás fórumból ( is ) lehet tudni , hogy a főzéskor az
elején jön az úgynevezett rézeleje . Ez a szó a rézcsőből
kioldodó anyagokra utal ( ha a főző egy ideje állt ) , de a
lényeg : az eltérő forráspont miatt a metilalkohol indul meg
először a főzőből , majd pár "fokkal" később indul az
etilalkohol ....

Az elejét meginni nagyon nem ajánlott !

ON

Nem akarok kiállni a direkttermő szőlők szóvivőjeként , de
nem értek azzal sem egyet , hogy pl. a bortörvény
szigorúan megtiltja a termesztésüket . Gyakorlatilag anélkül ,
hogy leírnák miért tilos .

( illetve hivatkoznak az EU-ra , mint minden más törvény )

Bár , ha a legújabb bortörvényt elemezzük abba bármit
bele lehet magyarázni . Pl. : a tiltás csak az árutermő szőlőkre
vonatkozik ? Vagy csak a borvidékekre ?

Ugyanakkor az EU több országában kísérleteznek azzal , hogy
az átmeneti fajták termesztésével mennyi vegyszert lehet
megtakarítani ...( pénz + környezetvédelem )

Én ugyan nem vagyok nagy borfogyasztó ( max 4-5 liter/év ) ,
de az a pár liter ne kénből , rézből , meg egyéb általam ismeretlen
hatású növényvédő szerből legyen kikeverve .

Van olyan uborkatermesztő ismerősöm aki a családnak külön tart
uborkát , ők nem azt eszik amit másnak eladnak ....

Borászban is van ilyen ?

AMp
Előzmény: zmrzlina (501)