MGP
2006.04.28
|
|
0 0
953
|
Azt, hogy gyönyörű! :)
Mondjuk ha ilyet rajzolok le egy vizsgán az öreg proff tutti ballisztikus pályára állított volna, mível a segédvázban egymástól 7-8 cm-re csatlakoznak be a ferde merevítők a felső övbe, és nem tengelycentrikusan, azaz innentől kezdve nem tiszta erőjátékú a szerkezet (jelen esetben azt jelenti, hogy nem csak húzás-nyomás ébred a rudakban, hanem hajlítás is, amit a csőkeresztmetszet annyira azért nem szeret.. De gondolom párszor leméretezték a a tervezők, a prototipusokat meg agyonnyúzhatták, szóval valószinüleg jó, normál használatban tökéletes.
McGregorék állandó segédváz törésére gondolva viszont (ahol valószínüleg a hivatalosan megengedett terhelést jelentősen túllötték) a felkészülésnél én nem a titán evőeszközkészletet és a nyomatékkulcsot csomagolgattam volna, hanem a segédvázba két oldalt 2-2 merevítő rúdat hegesztettem volna be. Ezzel a két minimális kiegészítéssel az ilyen konzolos szerkezet teherbírása jelentősen megnövekszik és a rezgések keltette anyagfáradással szemben is ellenállóbb.
Üdv
MGP
![](https://img.index.hu/imgfrm/0/9/7/9/THM_0001490979.gif) |
Előzmény: cselle (941)
|
|