MGP Creative Commons License 2006.04.28 0 0 953

Azt, hogy gyönyörű! :)

Mondjuk ha ilyet rajzolok le egy vizsgán az öreg proff tutti ballisztikus pályára állított volna, mível a segédvázban egymástól 7-8 cm-re csatlakoznak be a ferde merevítők a felső övbe, és nem tengelycentrikusan, azaz innentől kezdve nem tiszta erőjátékú a szerkezet (jelen esetben azt jelenti, hogy nem csak húzás-nyomás ébred a rudakban, hanem hajlítás is, amit a csőkeresztmetszet annyira azért nem szeret.. De gondolom párszor leméretezték a a tervezők, a prototipusokat meg agyonnyúzhatták, szóval valószinüleg jó, normál használatban tökéletes.

McGregorék állandó segédváz törésére gondolva viszont (ahol valószínüleg a hivatalosan megengedett terhelést jelentősen túllötték) a felkészülésnél én nem a titán evőeszközkészletet és a nyomatékkulcsot csomagolgattam volna, hanem a segédvázba két oldalt 2-2 merevítő rúdat hegesztettem volna be.  Ezzel a két minimális kiegészítéssel az ilyen konzolos szerkezet teherbírása jelentősen megnövekszik és a rezgések keltette anyagfáradással szemben is ellenállóbb.

Üdv

MGP

Előzmény: cselle (941)