"Minel alacsonyabb szintü a gondolat, annal alacsonyabb rezgesszamu energiabol. "
Mind
íg tanulhat az ember. Sok évet megértem, de hogy a gondolatokat szintek szerint osztályozni lehet, még soha sem hallottam. Légy szíves néhány
példa-
gond
olat
ot ismertetni a hozzátartozó szint megjelölésével.
"Minel gyorsabban, annal könyebb a halmazallapota az anyagnak."
Számomra az is érthetetlen, hogy a halmazállapotnak súlya lenne!
Az igaz ugyan, hogy az elemi részecskék rezgése, energiája határozza meg, hogy 1/. szilárd , 2./cseppfolyós, vagy 3./gáz halmazállapotban van, de ez csak emberi körülírás és a (3) halmazállapotnak, nem lehet súlya!!
Mint előzőleg írtam akár anyagot, akár energiát, akár rezgést, akár térerőt stb mondunk, azt mind egy és ugyanaz.
Tehát, ha azt írod, hogy a gondolat energia, vagy rezgés, az ugyanúgy igaz, mint ha ezt a homoksivatagban száradó teveszarról állítanád..
Éber állapotban az agyad különböző helyein, több különböző sejtcsoportban 300 km/h sebességgel száguldoznak a jelek (sejttől sejtig) sok irányba és sok irányból. Itt-ott elektromos feszültség(ek) lépnek fel néhány tíz-milliVolt nagyságrendben millimásodperc ideig és ujra megszűn-ik (-nek). Elektromos töltésű anyagi részecskék (iónok) vándorolnak. És ez mind térben! Egy állandóan változó 3 dimenziós hálózatban, sok tízezer idegsejt közreműködésével.
Ez az agyműködés, amely lehetővé teszi az elvont gondolkodást, a helyzet-felismerést, az idő érzékelését, az én-tudatot és a körülvevő anyagi világ belső leképzését.